Визначити рівень конкурентоспроможності продукції за рівнем цін. За умов обмеженості інформації про конкурентів і відносної наближеності якісних характеристик продукції підприємств галузі для визначення приблизного рівня конкурентоспроможності продукції можна застосовувати оцінку такого рівня за співвідношенням цін на аналогічні товари фірм-конкурентів. У таблиці 6.1. представлені ціни на товари підприємств-виробників кондитерських виробів, продукція яких відповідає вищезазначеним умовам.
Необхідно на основі наведених даних розрахувати індекси конкурентоспроможності продукції за ціною для кожного виду продукції кожного підприємства та зробити висновки про рівень конкурентоспроможності продукції ПАТ «Київхліб» «БКК».
Таблиця 6.1
Ціни на продукцію підприємств-виробників кондитерських виробів