Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Задача 2.

Визначити конкурентоспроможність на ринку України хліба нового асортименту: Панський, Трапезний, Апетитний, Гроно, Вишуканий, які користуються підвищеним попитом у споживачів.

Оцінку органолептичних властивостей хліба провести на основі розробленої 5-балової шкали (табл. 6.2). За результатами оцінки побудувати «Багатокутник конкурентоспроможності» хліба нового асортименту.

Таблиця 6.2

5-балова шкала органолептичної оцінки хліба

Показник Бал Характеристика
Зовнішній вигляд: форма Правильна, прямокутна або овальна, не пом’ята, не розпливчаста Правильна з легкими притисками Злегка прим’ята і розпливчаста Розпливчаста, з боковими випливами Неправильної форми, розпливчаста, прим’ята
поверхня Гладка або злегка шорсткувата, без підривів Гладка, шорсткувата, борошниста Гладка з незначною зморшкуватістю Зморшкувата, борошниста, з тріщинами Дуже шорстка з великими тріщинами та підривами
колір Світло-коричневий, притаманний певному виду виробів Світлий з коричнюватим відтінком Світлий з сіруватим відтінком Світлий, не властивий цьому виду Блідий
смак   Солодкуватий, властивий виду виробів, без стороннього присмаку Не солодкий, без стороннього присмаку Пустий, з незначним кислуватим присмаком Кислуватий, не властивий цьому виду виробів із незначним стороннім присмаком Дуже кислий або прісний, зі стороннім присмаком
запах Виражений, властивий виду виробів, без стороннього запаху Достатньо виражений, властивий виду виробів Не виражений, зі стороннім кислуватим запахом Сторонній Сторонній, не властивий хлібним виробам

Задача 3.

Визначити рівень конкурентоспроможності продукції за рівнем цін. За умов обмеженості інформації про конкурентів і відносної наближеності якісних характеристик продукції підприємств галузі для визначення приблизного рівня конкурентоспроможності продукції можна застосовувати його оцінку за співвідношенням цін на аналогічні товари фірм-конкурентів. У таблиці 6.3 представлені ціни на продукцію підприємств рибної галузі, яка відповідає вищезазначеним умовам. Необхідно на основі наведених даних розрахувати індекси конкурентоспроможності продукції за ціною для кожного виду продукції кожного підприємства та зробити узагальнені висновки про рівень конкурентоспроможності продукції ПАТ “Укрриба”.

Таблиця 6.3


Читайте також:

  1. Б. Задача
  2. Взаємне положення площин. Перша позиційна задача
  3. Взаємне положення прямої і площини. Друга позиційна задача.
  4. Вторая задача анализа на чувствительность
  5. Головна задача м/н фінансового менеджменту полягає у оцінці короткострокових і довгострокових активів і зобов’язань фірми у часовому і просторовому використанні м/н ринків.
  6. Двоїста задача
  7. Двухмерная задача Коши
  8. З праці В. Леніна «О задачах пролетариата в данной революции»
  9. Загальна задача лінійного програмування (ЗЛТ)
  10. Задача # 12 (з тих, що вона скидувала)
  11. Задача 1
  12. Задача 1




Переглядів: 560

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Задача 1. | Ціни на продукцію підприємств рибної галузі (грн.)

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.016 сек.