Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Задача 1.

Здійснити оцінку конкурентоспроможності напівфабрикату хутрового кроля за двома методами: розрахунковим та графічним. Розрахунковим методом визначити інтегральний показник конкурентоспроможності. Для графічної інтерпретації отриманих результатів використати метод багатокутника.

Об’єктом дослідження обрані напівфабрикати, отримані із сировини хутрового кроля: законсервованої прісно-сушінням (базовий зразок, варіант №1); законсервованої з використанням УФ-опромінювання (варіант №2 опромінювання протягом 2 хв., № 3 – опромінювання протягом 3 хв.).

Перелік показників необхідних для оцінки конкурентоспроможності напівфабрикату хутрового кроля, наведений в табл. 7.1.

З метою встановлення вагомості показників в обраній номенклатурі властивостей використано експертний метод і проведено анкетне опитування, за допомогою якого 10 експертів оцінювали кожен показник у балах (від 0 до 10 балів). В якості експертів виступали фахівці кафедри хімії і технології шкіри та хутра Київського національного університету технології та дизайну.

Таблиця 7.1

Визначення вагомості показників якості напівфабрикату хутрового кроля

Оцінка експертів (бали) Показник Сума
Границя міцності шкірної тканини у разі розтягання,, МПа Відносне видовження на момент розірвання,% Температура зварювання, °С Площа, дм3 рН шкірної тканини, од Масова частка незв.язаних жирових речовин, % Масова частка золи, % Масова частка вологи, %
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Середнє значення, бал                  
Значення вагомості, бал,%                  
Значення вагомості, коефіцієнт                  
Максимальне значення вагомості Vm %                  

 

Визначення одиничних показників якості навести в табл. 7.2.

Таблиця 7.2

Розрахунок одиничних показників якості напівфабрикат у хутрового кроля

Показник Середнє значення параметру базового (контрольного) зразка Середня величина параметру (р) за варіантами обробки Одиничний показник якості (q)
Границя міцності шкірної тканини у разі розтягання,, МПа 16,0 20,0 21,0    
Відносне видовження на момент розірвання,% 14,0 13,0 16,0    
Температура зварювання, °С    
Площа, дм3 13,1 13,8 13,6    
рН шкірної тканини, од 3,8 3,7 3,8    
Масова частка незв.язаних жирових речовин, % 18,2 18,4 18,1    
Масова частка золи, % 3,20 3,15 3,25    
Масова частка вологи, % 12,5 12,6 12,2    

 

Результати розрахунку комплексних показників якості напівфабрикатів хутрового кроля за кожним варіантом обробки навести в табл. 7.3.

Таблиця 7.3


Читайте також:

  1. Б. Задача
  2. Взаємне положення площин. Перша позиційна задача
  3. Взаємне положення прямої і площини. Друга позиційна задача.
  4. Вторая задача анализа на чувствительность
  5. Головна задача м/н фінансового менеджменту полягає у оцінці короткострокових і довгострокових активів і зобов’язань фірми у часовому і просторовому використанні м/н ринків.
  6. Двоїста задача
  7. Двухмерная задача Коши
  8. З праці В. Леніна «О задачах пролетариата в данной революции»
  9. Загальна задача лінійного програмування (ЗЛТ)
  10. Задача # 12 (з тих, що вона скидувала)
  11. Задача 1
  12. Задача 1




Переглядів: 549

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Вихідні дані для розрахунку | Визначення комплексних показників якості за варіантами обробки

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.016 сек.