1. Диференціальний, комплексний та змішаний метод оцінки конкурентоспроможності продукції.
2. Модель конкурентних рішень К. Омаї.
Література: [5; 8; 9; 10; 11; 15; 16; 23]
Питання для самостійної роботи
1.Особливості забезпечення конкурентоспроможності товару харчових підприємств.
Твердження.Визначте, правильні чи неправильні твердження.
1. Недоліком інтегрального показника конкурентоспроможності є ранжування конкурентної позицію тільки по одному значенню.
Так Ні
2. Змішаний метод заснований на використанні одиничних параметрів продукції, що аналізується, бази порівняння та на їх співставленні.
Так Ні
Терміни і поняття.До кожного з перелічених визначень доберіть відповідний термін або поняття
1. Метод дозволяє визначити, досягнуто чи ні рівень конкурентоспроможності, за якими показниками він не досягається, які з параметрів найбільше відрізняються від базових.
Метод заснований на використанні групових, інтегральних, узагальнених показників або співставленні питомих корисних ефектів продукції, яка аналізується.
Метод являє собою поєднання диференціального та комплексного методів.
Комплексний. Диференціальний. Змішаний.
2. Розрахунок групового показника за нормативними показниками.
Розрахунок групового показника за технічними параметрами.
Розрахунок групового показника за економічними показниками.
3. Досліджуваний товар поступається базовому.
Досліджуваний товар кращий за базу.
Конкурентоспроможність товарів рівна.
К > 1. К = 1. К < 1
Графоаналітичне завдання.
В графічному представленні “Моделі конкурентних рішень К. Омаі” вказати пропущені елементи та стисло викласти сутність.