Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



ОЦІНКА СТІЙКОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ ОЕ В НС,.

ЛЕКЦІЯ 7

Способи спеціальної обробки продуктів харчування

Продукт Дезактивація Дезінфекція Дегазація
Зерно Зберігання до зменшення радіоактивності. Промивання Газова дезінфекція, а також термічна обробка (сушіння при 60-70 °С) Провітрювання в літніх умовах не менше 10 днів. Промивання. Розтирання на муку
Борошно Замочування мішків з борошном у теплій воді. Сушіння. Видалення кірки мішковини Замочування мішків водою з наступним пересипанням у знезаражену тару внутрішнього шару борошна. Випікання хліба Провітрювання в літніх умовах не менше 10 днів. Випічка хліба
Хліб Зрізання кірок або знищення Прожарювання і сушіння при 80-120 °С протягом 1 години Добове провітрювання і нагрівання
Крупи Зберігання до зменшення радіоактивності або видалення забрудненого шару й промивання Промивання гарячою водою, варіння протягом 1 години Провітрювання не менше 2 діб. Промивання
Цукор Зберігання до зменшення радіоактивності або видалення забрудненого шару Кип’ятіння сиропу протягом 1,5-2 годин Провітрювання не менше 5 днів
М'ясо Промивання і зрізання верхнього шару Розрізування на дрібні шматки, промивання водою і варіння протягом 2 годин Видалення жиру. Промивання. Варіння бульйону
Риба Відділення голови. Видалення шкіри або луски. Промивання. Видалення нутрощів Промивання, варіння або під смаження не менше 1-1,5 години Відділення голови. Видалення шкіри або луски. Промивання. Видалення нутрощів. Варіння бульйону
Жири тваринні Зрізання з усіх боків зовнішнього шару товщиною близько 5 мм Перетоплювання Зрізання зовнішнього шару товщиною близько 15 мм. Варіння. Перетоплювання
Овочі, фрукти Промивання. Очищення. Варіння Промивання, очищення, варіння Промивання, очищення, варіння

Питання для самопідготовки:

1. Визначте можливі способи зараження харчових продуктів та води радіоактивними, хімічними отруйними речовинами та бактеріологічними засобами.

2. Назвіть основні способи захисту сировини та готової продукції на об’єктах харчової промисловості від РР, ХОР та БЗ. Дайте їх характеристику.

3. Що таке спеціальна обробка? З якою метою її проводять?

4. Визначте основні способи і засоби санітарної обробки при ліквідації наслідків зараження РР, ХОР та БЗ.

5. В яких випадках проводять дезактивацію, дегазацію та дезінфекцію?

6. Назвіть основні технічні засоби та речовини і розчини, що використовуються для спеціальної обробки.

7.1. Теоретичні положення щодо оцінки стійкості функціонування об’єкту економіки в умовах надзвичайних ситуацій

7.2. Оцінка стійкості елемента ОЕ і об’єкту народного господарства в цілому


Читайте також:

  1. IV. Оцінка вигідності залучення короткотермінових кредитів
  2. Абсолютні показники фінансової стійкості
  3. Абсолютні показники фінансової стійкості та її типи
  4. Адміністративно-командна система, її ознаки та механізм функціонування.
  5. Алгебраїчні критерії стійкості
  6. Аналіз виявлених проблем і їхня оцінка
  7. Аналіз і оцінка рівня соціальної відповідальності бізнесу
  8. Аналіз і оцінка стану охорони праці
  9. Аналіз рейтингових підходів і оцінка інвестиційної
  10. Аналіз руху грошових коштів у контексті нової фінансової звітності Важливим завданням аналізу фінансового стану підприємства є оцінка руху грошових коштів підприємства.
  11. Аналіз стану й оцінка рівня нормування праці
  12. Аналіз та оцінка виробничого травматизму в галузі




Переглядів: 517

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Дезінфекція | Теоретичні положення щодо оцінки стійкості функціонування об’єкту економіки в умовах надзвичайних ситуацій

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.013 сек.