Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Класифікація персоналу за категоріями

Кадри– це штатні кваліфіковані працівники з певною професійною підготовкою, які мають спеціальні знання, трудові навички чи досвід роботи у вибраній сфері.Термін персонал є найбільш доцільним на рівні організації, який праціює за наймом і характеризується певними ознаками:

- трудові взаємовідносини з роботодавцями оформляються трудовими договорами або контрактами,

- володіння певними якісними характеристиками, поєднання особистих та організаційних цілей.

Персонал –є основний , постійний штатний склад кваліфікованих працівників, який формується і змінюється під впливом як внутрішніх так і зовнішніх факторів.

Персонал– об’єднує складові частини трудового колективу підприємства, який виконує виробничі або управлінські операції і зайняті переробкою предметів праці з використанням засобів праці . Персонал організації – це основний ресурс організа-ції, який складається з окремих робітників, що діють для досягнення цілей фірми.

Персонал організації характеризується кількістю, структурою, професійною придатністю та компетентністю. Кількість персоналу визначається характером, масштабами, складністю, трудомісткістю виробничих процесів. Ці фактори визначають нормативну кількість працюючих, а в осносному , характеристикою кількості працівників вважається середньоспискова кількість ( ті , що на данний момент працюють на підприємстві). У складі спискової кількості виділяють три категорії працівників : а) -постійні, які працюють у даній організації більше одного року, б) -тимчасові – на 2-4 місяці , в) - сезонні –на виконання сезонних робіт до 6 місяців. У спискову кількість працівників не включають осіб, які працюють за сумісництвом, запрошених на разові і спеціальні роботи, направлених на навчання з відривом від виробництва.

Трудовий колектив– сукупність працівників підприємства, об’єднаних загальною метою досягнення певних кінцевих результатів своєї спільної діяльності.

 

Персонал


Читайте також:

  1. II. Класифікація видатків та кредитування бюджету.
  2. V. Класифікація і внесення поправок
  3. V. Класифікація рахунків
  4. А. Структурно-функціональна класифікація нирок залежно від ступеню злиття окремих нирочок у компактний орган.
  5. Адаптація персоналу: цілі та завдання. Введення у посаду
  6. АДАПТОВАНА ДО РИНКУ СИСТЕМА ФОРМУВАННЯ (НАБОРУ) ОКРЕМИХ КАТЕГОРІЙ ПЕРСОНАЛУ. ВІДБІР ТА НАЙМАННЯ НА РОБОТУ ПРАЦІВНИКІВ ФІРМИ
  7. Адміністративні провадження: поняття, класифікація, стадії
  8. Аналіз вимог та динаміки попиту на міжнародному та внутрішньому ринку туристичних послуг (за видами туризму, за категоріями туристів, цілей та об’єктів відвідування)
  9. Аналіз складу та руху персоналу підприємства
  10. Аналіз та планування витрат організації на професійне навчання персоналу
  11. Аналіз чисельності, складу і руху персоналу
  12. Аналітичні процедури внутрішнього аудиту та їх класифікація.




Переглядів: 644

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Управління персоналом | Виробничий персонал Управлінський персонал

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.012 сек.