МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Основні принципи нормованої годівлі тварин і техніка складання кормових раціонівНормованою називається годівля тварин і птиці за установленими нормами, які враховують потребу тварин у поживних речовинах відповідно до їх віку, живої маси, вгодованості, продуктивності, умов утримання і використання, а також індивідуальних особливостей. Кормова – це кількість поживних речовин, яка необхідна тваринам для підтримання життєдіяльності організму та одержання від них запланованої якісної продукції. Визначають її в кормових одиницях, перетравному протеїні, мінеральних речовинах і вітамінах. Нормована годівля підвищує продуктивність тварин при найбільш раціональному використанні кормів. Незначні відхилення від нормованої годівлі впливають на загальну витрату кормів і кількість одержуваної продукції. Раціональна нормована годівля має велике значення для молодняка всіх видів сільськогосподарських тварин, особливо в перший період життя. Повноцінна годівля тварин у цей час позитивно впливає на ріст, розвиток, обмін речовин і сприяє підвищенню продуктивності дорослих тварин. Особливу увагу слід приділяти потребам у поживних речовинах тілемінних тварин. Нестача поживних речовин у раціоні запліднених тварин призводить до одержання недорозвиненого і нежиттєздатного приплоду. Норми годівлі є основою для організації повноцінної і правильної годівлі тварин. Вони змінюються також залежно від поліпшення та виведення нових порід. Кормовий раціон – це набір кормів, який за поживністю відповідає кормовій нормі. Раціон повинен задовольняти потребу тварин у поживних речовинах, і складати його слід з урахуванням природи і смаку тварин, включаючи добре перетравні, різні за асортиментом корми. Раціони мають відповідати розробленому в господарстві кормовому плану. При складанні раціону спочатку за спеціальними таблицями визначають кормову норму, а потім відповідно до кормового плану господарства підбирають корми і визначають добову даванку їх залежно від живої маси і продуктивності тварин. Добову даванку об'ємних кормів визначають за структурою раціону або з розрахунку сухої речовини на 100 кг живої маси тварини з наступним балансуванням раціону концентрованими кормами. У раціонах з великими даванками соковитих кормів сухої речовини повинно бути не більше як 4–4,5 кг з розрахунку на 100 кг живої маси, в раціонах з обмеженою кількістю їх – 1,3 – 3,5 кг. Для тварин складають групові та індивідуальні раціони. Групові складаються для груп тварин, близьких за рівнем продуктивності, за масою, фізіологічним станом, а індивідуальні – для племінних і високопродуктивних тварин. У раціон жуйних тварин насамперед вводять соковиті, а для об'ємності і правильної роботи травного апарату додають грубі корми. Концентровані корми вводять у раціон для забезпечення загальної поживності і достатнього вмісту перетравного протеїну. Складений раціон перевіряють за загальною поживністю (у кормових одиницях), за змістом перетравного протеїну, кальцію, фосфору і каротину з тим, щоб за цими показниками він відповідав кормовій нормі. Аналізуючи раціон, визначають кількість перетравного протеїну з розрахунку на одну кормову одиницю і його структуру – співвідношення в ньому грубих, соковитих і концентрованих кормів (у процентах від загальної поживності). Залежно від співвідношення тих чи інших кормів у раціонах розрізняють різні типи годівлі тварин. Наприклад, при годівлі корів тип годівлі може бути силосним, силосно-коренеплідним і силосно-жомовим. У господарствах з високою розораністю землі силос у структурі фуражних фондів для молочних тварин при силосному типі годівлі становить близько 30% (за поживністю), а при силосно-коренеплідному і силосно жомовому типах – 20–25 %. Читайте також:
|
||||||||
|