Завдання 1. До універсаму, де Ви працюєте завідувачем відділу, о 10 год (через 1 год після випікання) надійшло 7 контейнерів житнього хліба Московського, маса одиниці - 1 кг.
Викликає сумнів відчуття підвищеної кислотності. Коли Ви і можете зробити необхідні дослідження? Як і в якій кількості пі чберете середню пробу і лабораторний зразок? Які показники якості іреба визначити, щоб дати висновок щодо якості хліба і можливості Пою реалізації? Яким чином треба оформити повернення залишившихся після встановлених правилами роздрібної торгівлі хлібом і \ ибобулочними виробами терміну продажу черствих виробів, а іакож виробів, деформованих з вини одержувача, виробників?
Завдання 2. До продовольчої бази, де Ви працюєте товаро- нііївцем, надійшла партія рису полірованого. У супровідних юкументах не чітко зазначено сорт крупи.
Під час .проведення експертизи у наважці масою 25 г знайдено: сміттєвої домішки - 0,06 г; необрушених зернин - 0,05; дробленого рису 2,2 г (при нормі 9%) і мучелі - 0,03 г.
Визначити сорт крупи.
ВАРІАНТ 4
Завдання 1. До хлібного відділу магазину № 3 надійшла партія иаіяпиці Української. Під час перевірки якості виявлено, що хліб має рі ікни кислий запах, м'якушка розм'якшена, має тягнучі волокна.
Як називається захворювання хліба?
Які Ваші дії, які документи треба оформити, яка організація 1.1 шаг збитків?
Завдання 2. До магазину, де Ви працюєте заступником директора, доставлено партію макаронних виробів. На маркувальному чрнику в одній одиниці невиразно зазначено найменування продукції. Ііри розкритті ящика виявилося лому - 8%, крихти - 1,8%, інформованих виробів - 2,4%. Кислотність середнього зразка - 3,2°, пологість - 13%.
Виявити тип, вид, сорт, довжину виробів і зробити висновок щодо якості продукції і можливості реалізації.