Завдання 1. 25 березня 2003 р. до універсаму надійшла партія Дорожніх сухарів масою 1 т. Дата вироблення - 5 січня 2003 р. Пологість сухарів - 11,5%, кислотність - 4,1°, намочуваність - 2 хв.
Зазначити кількість ящиків для визначення якості сухарів. Як і в якій кількості відберете загальну пробу? Яку кількість сухарів виділите із загальної проби для проведення фізико-хімічних досліджень?
Дати висновок щодо якості сухарів і можливості їх приймання і реалізації.
Завдання 2. На базі, де Ви працюєте товарознавцем, є невелика партія пластівців Геркулес з простроченим терміном зберігання (5 місяців і 10 днів).
Кислотність середнього зразка - 5,5°, вологість - 12,6%, домішки 0,35%, зольність - 2,1%. Термін варіння відповідав вимогам І ОСТ.
Зробити висновок щодо якості і можливості реалізації продукції, які документи необхідно оформити.
ВАРІАНТ 8
Завдання 1. У спеціалізованому магазині в продажу є такі дієтичні вироби: хліб без солі, булочки з пониженою кислотністю, чліб білково-висівковий, хлібці Лікарські, хліб Барвихінський, хліб оілково-пшеничний, булочки з лецитином, хлібці висівкові з лецитином і морською капустою, булочки Молочні.
Які вироби Ви рекомендуєте покупцю, який страждає на іа.чворювання серцево-судинної системи та діабет?
Завдання 2. На торгово-закупівельну базу, де Ви працюєте юварознавцем, із крупозаводу надійшла партія пшона шліфованого. Накладна і маркувальні ярлики оформлені недбало. Визначити сорт крупи, якщо у наважці масою 25 г, відділеної із середнього зразка, виявлено: нелущених зерен - 0,1 г; домішок бур'яну - 0,08 г; мучелі - 0,01 г; колотого ядра - 0,37 (при нормі 1%).