Завдання 1. До універсаму, де Ви працюєте товарознавцем, надійшла партія вагових здобних сухарів Київських вищого ґатунку 100 кг. Кількість лому - 5,5% на одиницю упаковки, кількість сухарів їмсншеного розміру - 6%, окрайців - 2,5%, кислотність - 4°, вологість - 11%.
Зазначити, яку кількість контрольних місць слід відібрати для підготовки середньої проби. Який обсяг середнього зразка? Провести оцінку якості сухарів. За наведеними результатами аналізів дати иисповок щодо придатності сухарів до реалізації.
Завдання 2. До магазину надійшла партія крупи рисової у і і ні.кості 15 мішків по 50 кг.
І'исова крупа мала білий колір із жовтуватим відтінком, вміст юброякісних ядер - 99,55%, у тому числі жовтуваті ядра - у кількості 1,98%, нелущені ядра - 0,15.
Як належить провести відбір середньої проби? Дати висновок щодо якості рисової крупи і визначити її ґатунок.