Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



ВАРІАНТ 15

Завдання 1. На плодокомбінаті фірми «Гермес» у морозильній камері при температурі -18°С зберігалися 2 партії заморожених ягід (суниць сортів Зенга-Зенгана і Коралова-100) протягом 6 місяців. Перед відправленням цієї продукції до роздрібної торговельної мережі було перевірено якість і з'ясовано, що обидві партії відповідали вимогам чинного стандарту. Але, щоб обґрунтувати договірну ціну і дати належну інформацію для реклами щодо використання споживачем, було проведено додаткові дослідження органолептичних показників за 5-баловою шкалою і розрахунки рівня якості зразків.

Визначити органолептичні оцінки згідно з таблицею (ключем) і коефіцієнти вагомості (див. розд. 3.12, завдання 2).

Розрахувати рівень якості обох зразків і зазначити, яким методом Ви будете користуватися.

Дати пропозиції щодо використання обох сортів заморожених суниць.

Науково обґрунтувати чинники, які б могли вплинути на різну якість обох партій.

Вихідні дані щодо розрахунку рівня якості заморожених суниць:

Показники Зенга-Зенгана. Коралова-100
Зовнішній вигляд Ягоди однорідні за розмі­ром, у споживчій стадії зрі­лості, недоформовані з блискучою поверхнею Ягоди красиві, у споживчій стадії зрілості, майже одно­рідні за розміром (неодно­рідність становить 10%)
Забарвлення Інтенсивне, з блиском Менш інтенсивне, без блиску
Запах Виражений, без сторонніх запахів Слабовиражений
Смак Гармонійний, близький до смаку свіжих ягід, без сто­ронніх присмаків Кислуватий, негармоній­ний, відчувається «сінний» присмак
Консистенція Досить пружна, щільна, близько 3% ягід - дещо пом'яті Послаблена, знижена структурно-механічна міцність тканини

 

Завдання 2.Визначити, чи буде відрізнятися якість плодів черешні світлозабарвленої, заморожених флюїдизаційним, зрошу­вальним методами і в охолоджувальному повітрі камери. У чому полягає наукове обґрунтування щодо формування ягід під час заморожування рослинних об'єктів різними методами?

 


 

 

ДОСЛІДЖЕННЯ КРОХМАЛЮ, ЦУКРУ, МЕДУ, КОНДИТЕРСЬКИХ ВИРОБІВ

 


Читайте також:

  1. II варіант
  2. VI етап. Аналіз варіантів зміни цін конкурентами.
  3. Алгоритм планування податкових платежів. Вибір оптимального варіанту оподаткування та сплати податків.
  4. АЛОМОРФИ І ВАРІАНТИ МОРФЕМ
  5. Альтернативні варіанти виробництва при повній зайнятості ресурсів
  6. Альтернативні варіанти геополітичної орієнтації України
  7. Альтернативні варіанти довгострокового фінансування діяльності підприємства
  8. В якому варіанті вказані принципи системи фізичного виховання?
  9. Варіант
  10. Варіант
  11. Варіант
  12. Варіант




Переглядів: 515

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
ВАРІАНТ 14 | Вивчення асортименту та оцінка якості крохмалю

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.012 сек.