Завдання 1. На базу райспоживспілки надійшла партія крохмалю картопляного у кількості 5 т. Крохмаль білого кольору, з чистими смаком і запахом, кислотність - 7°, кількість крапин на 1 дм - 300 шт., масова частка вологи - 25%.
Як здійснюють відбір середньої проби і яка її маса? Які показники слід враховувати у визначенні товарного сорту крохмалю? Визначити товарний сорт партії крохмалю, а також відповідність вимогам стандарту, можливість реалізації і зберігання. Якими нормативними документами Ви будете користуватися?
Завдання 2. До магазину надійшла вагова загорнута карамель «Золотий вулик» кількістю 120 ящ., масою нетто 10 кг кожний. Під час приймання були визначені органолептичні показники, які відповідали стандарту, масова частка вологи - 2,5%, редукуючих речовин - 19%.
Визначити вид карамелі, розмір середнього зразка. За якими органолептичними показниками здійснюють оцінку карамелі? Дати висновок щодо якості. Якими нормативними документами Ви будете користуватися?
ВАРІАНТ 14
Завдання 1. Від партії цукру-піску вагою 2 т, упакованого у мішки вагою 50 кг, відібрана для аналізу середня проба. Під час визначення якості цукру було встановлено: колір - білий з блиском, запах - без стороннього, масова частка вологи - 0,132%, цукрози на суху речовину - 99,76%, редукуючих речовин - 0,041%, кольоровість - 0,8 ум.од.
За іншими показниками цукор відповідає вимогам стандарту.
Визначити середню пробу для контролю показників цукру- піску. Дати висновки щодо якості товару. Встановити вид цукру- піску. Якими нормативними документами Ви будете користуватися?
Завдання 2. До магазину надійшла партія вагової, загорнутої карамелі «Землянична» кількістю 50 ящ., масою нетто 10 кг. Було встановлено, що карамель має масову частку вологи 3,5%, редукуючих речовин - 25%.
Визначити вид карамелі, розмір середнього зразка. За якими показниками здійснюють оцінку якості. Дати висновок щодо якості. Якими нормативними документами треба користуватися?