Завдання 1. До спеціалізованого магазину «Молоко», де Ви працюєте директором, надійшла партія молока у флягах місткістю по 20 л.
Як відібрати та підготовити для контролю якості середню пробу? Зазначити об'єм середнього зразка.
Завдання2. Центральна лабораторія санепідемслужба м. Києва провадить контроль якості сухих молочних консервів, у тому числі дитячих сухих молочних сумішей, що реалізуються у магазині «Молоко».
Зробити оцінку якості наданого зразка сухих молочних консервів за органолептичними показниками, визначити розчинність і кислотність. Спираючись на результати аналізу, зробити висновок щодо придатності продукту до реалізації.
ВАРІАНТ 5
Завдання 1. До гастроному № 6, де Ви працюєте товарознавцем, 25 квітня о 14.00 надійшла в ізотермічному автомобільному транспорті партія молока пастеризованого 2,5%-ної жирності, упакованого в поліетиленові пакети. Продукцію вироблено вчора о 10.00.
За яких умов і скільки часу продукцію можна зберігати в магазині?
Завдання 2. На базу, де Ви працюєте товарознавцем, надійшла партія вершкового масла Селянське. За маркуванням видно, що від дня виробництва масла минуло 13 діб.
Визначити основні показники, що характеризують якість масла, і зробити висновок щодо можливості його реалізації.
ВАРІАНТ 6
Завдання 1.До магазину «Молоко», де Ви працюєте директором, 25 квітня о 8.00 надійшла партія кефіру в ящиках, вкритих брезентом, у відкритому автомобілі. Продукцію виготовлено 24 квітня у першу зміну.
Зробити висновок щодо придатності продукції до реалізації за строками виготовлення, а також зазначити максимальні строки і оптимальні умови її зберігання в магазині.
Завдання 2.На базу райгастрономторгу, де Ви працюєте товарознавцем, надійшла партія столових яєць, упакованих у картонні короби з прокладками гофрованого картону. Кількість коробів - 100 шт. Свідоцтво про якість яєць оформлено неохайно. Маркування яєць є нечітким. Викликає сумніви їх категорія.
Провести контрольну перевірку відповідності якості яєць до вимог стандарту. Визначити розмір партії. Яку кількість коробів і яєць слід відібрати для визначення їх якості та категорії?