Завдання 1. У товарознавця універсаму виникли сумніви щодо відповідності партії тушок птиці даним, зазначеним у супровідних документах. Так, за документами продукція - курчата-бройлери І категорії, патрані. Під час огляду встановлено: тушки птиці - добре розвинуті; кіль грудинної кістки - окостенілий, виділяється; дзьоб - ороговілий; на ногах - груба луска; всередині тушки видалено жир; легені та нирки - не видалені; температура у товщі грудинних м'язів становить -6°С. На ногах тушок прикріплено етикетку зеленого кольору, написано: «Ветогляд» та літери «КР».
Оцінити якість партії тушок; визначити зміст маркування, яке їй відповідає.
Завдання 2. До кіоску з продажу напівфабрикатів із кулінарної фабрики надійшла партія печінки свинячої жареної. Вироби масою від 0,17 до 0,32 кг із наявністю на поверхні підгорілих місць, нерівномірною кіркою тіста, яке в деяких місцях відокремлено від виробу, розірвано. На зламі вироби були від яскраво-червоного до темно-коричневого кольору; запах - із відтінком кориці. Вироби упаковано в дерев'яні ящики без паперового прошарку. На ящиках є етикетка з такою інформацією: Печінка жарена, РСТ УРСР 1532-78, упаковано 13 травня, строк зберігання - 36 год.
Зробити 'висновок щодо якості партії, визначити показник якості, який дозволить об'єктивно визначити ступінь кулінарної готовності виробів.