Завдання 1. На торговельне роздрібне підприємство 16 березня надійшла партія вареного вимені та яловичого серця. Вироби викладено шарами (вим'я, серце, вим'я тощо) у полімерних ящиках масою нетто 17 кг. На маркуванні ящиків така інформація: Баранський м'ясокомбінат, вироби - кулінарні субпродуктові - вим'я та серце яловиче, РСТ УРСР 1532-78, дата упакування 15.03 (10.00, 12.00, 13.00); термін зберігання - 48 год. Під час приймання встановлено, що деякі з виробів підморожені; на шматках вимені є значні шматки жиру, маса окремого шматка вимені - у середньому 0,6 кг, запах - із вираженим відтінком часнику; серце яловиче - половинки та цілі, запах - властивий. Визначити відповідність виробів до вимог нормативної документації.
Завдання 2. До торговельного підприємств надійшла партія дичини з Білорусі. У документі значиться: «Тушки цесарят, вироблені в Білорусі, дата упакування, продукція відповідає вимогам ДСТУ 3143-95», вказівка «Зберігати в холодному місці 5 діб». Під час дослідження споживчих властивостей встановлено: морожені тушки птиці в поліетиленових пакетах укладено в алюмінієві ящики. У пакетах відсутня етикетка, але на ногу птиці прикріплено рожеву етикетку смугою; деякі з тушок мають подряпини на спині, темну пігментацію, пеньки та синці, розриви шкіри від 11 до 12 см; форма грудини - кутаста, м'язи розвинені задовільно, кіль окостенілий, виділяється.
Зробити висновок щодо якості партії, визначити раціональний спосіб та зміст маркування цієї партії птиці.