Завдання 1. На адресу МП «Злагода» надійшла партія м'ясних консервів «Свинина тушкована».
На етикетці написано: Сімферопольський м'ясокомбінат. Свинина тушкована ТОСТ 687-84, маса нетто 250 г. Банки вкладено в дерев'яні ящики, на яких збоку наклеєно паперову етикетку з написом: «Сімферопольський м'ясокомбінат. Свинина тушкована, маса нетто 250 г, виготовлено 15.08.98.»
Зовнішній вигляд: банки цілі, без деформації, без іржі, зазублин; банок зі злегка пом'ятим корпусом - 18 шт.
Маркування на кришці:
15.08.98 183 1 MM 52
Вміст консервів - м'ясо без кісток, хрящів, суглобів.
М'ясо - соковите, непереварене. Шматочки м'яса - рівномірно нарізані, цілі, в основному маса нетто не більше як 30 г, смак і запах відповідає свинині тушкованій, з прянощами без сторонніх присмаків та запахів.
Масова частка жиру - 9,32%.
Вміст м'яса та жиру від маси нетто - 58,78%.
Провести відбір проб для визначення органолептичних та фізико-хімічних показників. Зробити висновок щодо якості партії.
Завдання 2. В одержувача «Київський завод автоматів» виникли сумніви щодо якості купленої в господарстві «Промінь» Васильківського району напівкопченої ковбаси Дрогобицька.
Партія 230 полімерних ящиків масою нетто 9400 кг із маркуванням: Господарство «Промінь», Васильківський район, ковбаса напівкопчена Дрогобицька, дата виготовлення - 02.10.99, РСТ УРСР 1840-78.
Батони в білковій оболонці, прямі, довжиною 45-49 см з однією поперечною перев'язкою на кінці батона. Поверхня - суха, без забруднення, злипань, консистенція - міцна еластична, фарш без
Дослідження м'яса і м'ясних товарів
сірих плям, порожнин, містить шматочки м'яса впереміжку зі шпиком розміром 2-3 мм, смак приємний без сторонніх присмаків.
Аналіз показників: вміст вологи - 50%; вміст солі - 30%.
Зазначити порядок відбору проб для визначення органолептичних і фізико-хімічних показників, зробити висновок щодо якості партії.