МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
СОРТУВАННЯ І КАЛІБРУВАННЯ.Сировину, яка надійшла на переробку сортують за якістю на різних типах конвеєрів, при цьому видаляють пошкоджену зів'ялу, перестиглу, підморожену та іншу сировину, що не відповідає вимогам стандарту. Сортування – розподіл… за сортами або ступенем стиглості. Калібрування сировини за розмірами призначене для розділення сировини для виготовлення різних видів консервів. Проводять на шнекових, барабанних, валково-стрічкових та тросових машинах. При цьому найкращу сировину відбирають на фарширування. ОЧИЩЕННЯ. Метою очищення є видалення неїстівних частин сировини. Перець – видаляють плодоніжку з насінням. Проводять на спеціальному автоматі, а залишок насіння видаляють у барабанній мийній машині. Томати – видаляють денце з насінням. Баклажани, кабачки – видаляють плодоніжку та чашелистики. Цибуля, часник – видаляють шийку та кореневу мичку вручну, а шкірку – на машинах. Капуста – видаляють покривне листя та висвердлюють осердя. Буряк – ошпарюють в автоклаві при 120 С протягом 15-20 хв (до досягнення у центрі температури не нижче 70 С). Це дає змогу інактивувати ферменти та запобігти потемнінню. Коренеплоди – відрізають вузьку частину і початок кореня за допомогою тримерів. Потім очищають від шкірки за одним із способів: механічним, паро-термічним та хімічним, з подальшим доочищанням у мийній машині, інспекцією та ополіскуванням під душем. РІЗАННЯ*. Баклажани, кабачки - кружальцями, інші овочі – кубиками. Перець – смужками шириною 2,5 см. Томати - скибочками. Цибулю – кружальцями, товщиною 0,3-0,5 см. Часник та зелень – на вовчку з діаметром отворів решіток 0,5 см. Коренеплоди – стружкою, кубиками, пластинами, стовпчиками. Після чого пропускають крізь струшувальне сито для видалення дрібних шматочків.
БЛАНШУВАННЯ. Бланшування – це короткотривала теплова обробка сировини, яка проводиться з метою: - Зруйнування ферментної системи для запобігання потемнінню тканини; - Видалення повітря для зменшення об’єму; - Підвищення еластичності тканини овочів при фаршируванні; - Зниження вмісту нітратів у сировині завдяки їх гарній розчинності у воді; - Зниження мікробного обсіменіння; - Набухання крохмалю (для рису).
Перець - бланшують парою 1-2 хв. Капусту – парою або водою 3-4 хв.
При виготовленні ЗАКУСОЧНИХ КОНСЕРВІВ кабачки та баклажани розварюють парою, а цибулю занурюють у киплячу воду на 5-15 хв з метою гідролізу протопектину і розм’якшення сировини перед протиранням.
Читайте також:
|
||||||||
|