Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Розміщення, укладання і зберігання товарів

Кожне місце зберігання товару має індекс або код, що означають місце стелажа, номер секції і номер ярусу.

Розрізняють два способи укладання товарів: штабельний і стелажний.

Широке розповсюдження одержав стелажний спосіб укладання товарів на зберігання. При цьому способі розпаковані товари рядами або десятками укладають на стелажі. Найбільш ефективним є стелажне зберігання товарів, укладених на піддони.

При укладанні товарів на зберігання необхідно дотримуватись таких вимог:

– однорідні товари повинні бути укладені на стелажі з обох сторін одного проходу;

– на верхніх ярусах стелажів повинні розміщатися товари тривалого зберігання;

– тарні місця слід укладати маркуванням назовні.

Верхній одяг зберігають на механізованих вішалках.

Овочі зберігаються навалом. Рідкі товари (газ, бензин, оліфа, рослинні олії) зберігаються в цистернах і бочках.

На складі повинен бути контроль за підтримкою оптимальної температури і відносної. Контроль здійснюють за допомогою термометрів або систем дистанційного контролю, протягом 3–4 хв можна визначити температуру в 12 точках сховища.

Для зміни вологості повітря на складах застосовують психометричний метод.

У процесі зберігання товарів на складі виникають товарні втрати, допустимі – до яких установлюються норми природного збитку і недопустимі – втрати, що актируються.

Норми, встановлені на товари, що відпускаються за фактичною масою на відшкодування втрат, що утворюються внаслідок: усушки і вивітрювання; розсипання; витікання і розливання при перекачуванні і відпуску рідких товарів.

До недопустимих втрат належать втрати, що виникли в результаті псування, биття, ламання або незадовільних умов зберігання товарів.


Читайте також:

  1. II. Укладання господарських договорів способом оферти та її акцепту
  2. IV. Вартість знака для товарів і послуг та фірмового найменування
  3. V теорія граничної корисності визначає вартість товарів ступенем корисності останньої одиниці товару для споживача.
  4. VII. За видами товарів і послуг
  5. Або зі зберігання інформації та забезпечення доступу до неї, за умови, що ця особа не могла знати про незаконність розповсюдження інформації.
  6. Автомати для продажу штучних товарів
  7. Аналіз вибраного способу зберігання сировини
  8. Аналіз міжринкової взаємодії товарів і грошей
  9. Аналізцін і товарівконкурентів
  10. Аристотель розглядав дві форми грошей — гроші як простий засіб обігу товарів і як засіб обігу грошового капіталу.
  11. Асортимент та номенклатура товарів.
  12. Асортимент шкільних товарів




Переглядів: 657

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Порядок відпуску товарів зі складу | Техніко-економічні показники роботи складів

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.016 сек.