Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Карта бару.

Зразковий зміст карти бару:

аперитиви (шеррі, портвейни, вермут, анісові напої, гіркі настоянки типу «Кампарі»);

передобідні коктейлі – аперитиви (безалкогольні коктейлі на основі фруктових соків, коктейлі із солодкого або сухого шампанського, класичні коктейлі типу «Мартіні драй»);

післяобідні коктейлі-діджестиви (безалкогольні та алкогольні коктейлі на основі цитрусових соків типу «сауер»);

десертні коктейлі;

десертні вина;

віскі в асортименті (шотландський, ірландський, канадський та ін.);

коньяки, арманьяки, бренді, фруктове бренді;

гроги, пунші;

горілка, джин, текіла;

ром білий і темний;

лікери;

безалкогольні напої та мінеральна вода.

Спеціальна карта чаю.

Листовий чай:

ферментований листовий чай (чорний);

полуферментований листовий чай (оолонг);

неферментований листовий чай (зелений).

Гранульований чай:

ферментований брокен тіз;

ферментований фаннінгс тіз.

Чайна суміш (східна суміш, англійська суміш).

Ароматизований чай (з бергамотом, апельсиновий, манго, вишневий).

Плодовий і лікарський чай (чай із фенхелю, шипшини, ромашковий).

Чайні напої гарячі (грог, пунш).

Чайні напої холодні (чай з льодом, чай з крюшоном).

Спеціальна карта кави. При складанні карти кави рекомендується вказувати сорт. На початку карти слід розміщувати гарячі кавові напої без змісту алкоголю:

мала кава мокко, велика кава мокко;

мала чорна кава, велика чорна кава;

кава чорна із збитими вершками;

кава капучіно;

кава по-східному.

Потім вказують гарячі кавові напої з додаванням алкоголю, наприклад кава по-французьки, кава по-ірландськи та ін. Після цього йдуть холодні кавові напої без вмісту алкоголю, наприклад кава-глясе по-віденськи, кава-глясе по-берлінськи, кава-глясе по-американськи та ін.

Завершують карту холодні кавові напої, які містять алкоголь.

До нормативно технологічних карт відносять: збірники рецептур, діючі в галузі стандарти, технічні умови, технологічні інструкції. Техніко – технологічні картки розробляються на нові страви, затверджуються керівником, вказується дата.


Читайте також:

  1. VІ. КАРТА САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ СТУДЕНТА
  2. Алгоритми шифрування в електронних картах
  3. Б) маршрутна карта
  4. Б) Організаційна структура заняття (технологічна карта)
  5. Б) Організаційна структура заняття (технологічна карта)
  6. В) операційна карта
  7. Види спотворень на географічних картах
  8. Вкладайте всю свою душу щодня у своє життя, щоб вам не було за що картати себе, щоб не було соромно за недобрі і необдумані свої вчинки перед людьми.
  9. Вченння і життєдіяльність Р. Декарта
  10. Географічна карта
  11. Географічна карта, її властивості та сфери використання
  12. Дорожня карта та першочергові пріоритети реалізації Стратегії




Переглядів: 850

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Послідовність розміщення закусок і страв у меню. | Правила подавання страв і напоїв

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.003 сек.