аперитиви (шеррі, портвейни, вермут, анісові напої, гіркі настоянки типу «Кампарі»);
передобідні коктейлі – аперитиви (безалкогольні коктейлі на основі фруктових соків, коктейлі із солодкого або сухого шампанського, класичні коктейлі типу «Мартіні драй»);
післяобідні коктейлі-діджестиви (безалкогольні та алкогольні коктейлі на основі цитрусових соків типу «сауер»);
десертні коктейлі;
десертні вина;
віскі в асортименті (шотландський, ірландський, канадський та ін.);
коньяки, арманьяки, бренді, фруктове бренді;
гроги, пунші;
горілка, джин, текіла;
ром білий і темний;
лікери;
безалкогольні напої та мінеральна вода.
Спеціальна карта чаю.
Листовий чай:
ферментований листовий чай (чорний);
полуферментований листовий чай (оолонг);
неферментований листовий чай (зелений).
Гранульований чай:
ферментований брокен тіз;
ферментований фаннінгс тіз.
Чайна суміш (східна суміш, англійська суміш).
Ароматизований чай (з бергамотом, апельсиновий, манго, вишневий).
Плодовий і лікарський чай (чай із фенхелю, шипшини, ромашковий).
Чайні напої гарячі (грог, пунш).
Чайні напої холодні (чай з льодом, чай з крюшоном).
Спеціальна карта кави. При складанні карти кави рекомендується вказувати сорт. На початку карти слід розміщувати гарячі кавові напої без змісту алкоголю:
мала кава мокко, велика кава мокко;
мала чорна кава, велика чорна кава;
кава чорна із збитими вершками;
кава капучіно;
кава по-східному.
Потім вказують гарячі кавові напої з додаванням алкоголю, наприклад кава по-французьки, кава по-ірландськи та ін. Після цього йдуть холодні кавові напої без вмісту алкоголю, наприклад кава-глясе по-віденськи, кава-глясе по-берлінськи, кава-глясе по-американськи та ін.
Завершують карту холодні кавові напої, які містять алкоголь.
До нормативно технологічних карт відносять: збірники рецептур, діючі в галузі стандарти, технічні умови, технологічні інструкції. Техніко – технологічні картки розробляються на нові страви, затверджуються керівником, вказується дата.