Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






ОДЕСА - 2014

МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ

ОДЕСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

 

 

Кафедра агробізнесу, фінансів і права

 


МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

 

ДО ПРОВЕДЕННЯ ПРАКТИЧНИХ

ЗАНЯТЬ І САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ З ДИСЦИПЛІНИ: «ОРГАНІЗАЦІЯ ВИРОБНИЧИХ ПРОЦЕСІВ

У ТВАРИННИЦТВІ»

Для студентів денної форми навчання

Галузь знань - 0901 «Сільське господарство і лісництво»

Напрям підготовки – 6. 090102 «Технологія виробництва і

Переробки продукції тваринництва»

 

 

ОДЕСА - 2014


Укладачі: Радутна О.В., старший викладач, Сухий Я.В., к. е. н., доцент

 

Редактор українського тексту: старший викладач Радутна О.В.

 

 

Рецензент: Запша Г.М., завідувач кафедри менеджменту і маркетингу, к.е.н., доцент. Одеський державний аграрний університет.

 

 

Рекомендовано до друку Методичною комісією економічного факультету ОДАУ, протокол №____ від «____» _____________ 2014 року.

 

 

 


 

 

ЗМІСТ стор.
Вступ  
Тема 1: Виробничий (ресурсний потенціал) аграрного підприємства як складові організації виробничого процесу
Завдання 1. Визначити ресурсний потенціал і спеціалізацію аграрного підприємства, сформулювати виробничий напрямок його діяльності
Тема 2: Організація виробничих процесів у скотарстві в аграрному підприємстві
Завдання 1. Скласти план парувань (штучного запліднення) корів, телиць і надходження приплоду в аграрному підприємстві
Завдання 2. Визначити план виробництва та реалізації молока в аграрному підприємстві
Завдання 3.Скласти план руху поголів’я великої рогатої худоби та розрахувати обсяги виробництва і реалізації продукції в аграрному підприємстві
Тема 3: Нормування та організація праці у тваринництві
Завдання 1. Визначити кількість працівників, витрати праці молочнотоварної ферми в аграрному підприємстві
Рекомендована література
Додатки  

 


ВСТУП

 

У ринковій економіці успішний конкурентоспроможний розвиток виробництва сільськогосподарської продукції досягається за рахунок раціонального, ефективного його ведення на основі організації і планування виробничих процесів у галузях, виходячи з конкретних умов розвитку ринкового середовища, стратегічного аналізу і прогнозованих змін ринкової кон’юктури та впровадження в аграрних підприємствах науково - обгрунтованих систем ведення окремих галузей рослинництва і тваринництва, що ґрунтуються на досягненнях науково-технічного прогресу та інновацій.

Особливо актуально ці питання стоять для аграрних товаровиробників саме щодо розвитку тваринницьких галузей, як найбільш ресурсомістких видів діяльності агропродовольчої сфери, які мали суттєве скорочення у суспільному секторі виробництва в період становлення державної незалежності України.

Ефективне ведення тваринництва це, перш за все, раціональна організація виробничих процесів у галузі та науково - обгрунтоване системне формування поточних виробничих програм розвитку виробництва продукції окремих галузей тваринництва згідно потреб споживчого ринку та економічних інтересів конкретних суб’єктів господарювання, які забезпечують останнім їх конкурентоспроможний розвиток у ринковому середовищі.

Ефективне ведення галузей тваринництва передбачає формування їх виробничих програм виходячи з біологічних, економічних закономірностей, оцінки конкретних умов господарювання та у відповідності до стратегічних цілей, принципів і вимог раціональної побудови процесу виробництва та загальних принципів організації.

Завданням даних методичних вказівок є надання допомоги студентам денної форми навчання технологічних спеціальностей в оволодінні теоретичними знаннями та практичними навиками щодо формування необхідної інформаційної бази даних, їх системного аналізу та методики розробки виробничих програм основних галузей тваринництва в аграрних підприємствах і проведення їх організаційно-економічної оцінки. Методичні вказівки розроблені згідно робочої програми навчальної з дисципліни «Організація виробничих процесів у тваринництві» та структурно-логічної схеми послідовності вивчення курсу. Вони включають вступ, практичні завдання з трьох тем навчальної дисципліни, а також список рекомендованої літератури.

У кожному завданні вказані джерела вихідної інформації, яка необхідна для складання оперативно-календарних планів з організації виробничих процесів та розробки виробничих програм у молочному та м’ясному скотарстві.

Для більш чіткого та доступного засвоєння поданого методичного матеріалу у методичних вказівках наведені приклади розрахунків показників по конкретному аграрному підприємству та відповідні обґрунтування й організаційно-економічна оцінка побудови виробничих процесів у скотарстві.


Тема 1: Виробничий (ресурсний потенціал) аграрного


Читайте також:

  1. Настанова з повітрянодесантної служби
  2. Начальник повітрянодесантної служби
  3. Обладнання повітрянодесантного комплексу
  4. ОДЕСА ОДЕУ 2007
  5. Одеса ОДЕУ 2009
  6. Одеса – 2015
  7. Повітрянодесантний комплекс
  8. Поспелова І.Д. Історія психології (загальний огляд). - Одеса: - ПУПУ ім. К.Д.Ушинського, 2015. - 62 с.
  9. Поспелова І.Д. Історія психології (тести). - Одеса: - ПУПУ ім. К.Д.Ушинського, 2015. - 53 с.
  10. ТАКТИКО-ТЕХНІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ПОВІТРЯНОДЕСАНТНОЇ ТЕХНІКИ




Переглядів: 372

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
 | Підприємства як складові організації виробничого процесу

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.006 сек.