МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||
ОДЕСА - 2014МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ ОДЕСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
Кафедра агробізнесу, фінансів і права
ДО ПРОВЕДЕННЯ ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ І САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ З ДИСЦИПЛІНИ: «ОРГАНІЗАЦІЯ ВИРОБНИЧИХ ПРОЦЕСІВ У ТВАРИННИЦТВІ» Для студентів денної форми навчання Галузь знань - 0901 «Сільське господарство і лісництво» Напрям підготовки – 6. 090102 «Технологія виробництва і Переробки продукції тваринництва»
ОДЕСА - 2014 Укладачі: Радутна О.В., старший викладач, Сухий Я.В., к. е. н., доцент
Редактор українського тексту: старший викладач Радутна О.В.
Рецензент: Запша Г.М., завідувач кафедри менеджменту і маркетингу, к.е.н., доцент. Одеський державний аграрний університет.
Рекомендовано до друку Методичною комісією економічного факультету ОДАУ, протокол №____ від «____» _____________ 2014 року.
ВСТУП
У ринковій економіці успішний конкурентоспроможний розвиток виробництва сільськогосподарської продукції досягається за рахунок раціонального, ефективного його ведення на основі організації і планування виробничих процесів у галузях, виходячи з конкретних умов розвитку ринкового середовища, стратегічного аналізу і прогнозованих змін ринкової кон’юктури та впровадження в аграрних підприємствах науково - обгрунтованих систем ведення окремих галузей рослинництва і тваринництва, що ґрунтуються на досягненнях науково-технічного прогресу та інновацій. Особливо актуально ці питання стоять для аграрних товаровиробників саме щодо розвитку тваринницьких галузей, як найбільш ресурсомістких видів діяльності агропродовольчої сфери, які мали суттєве скорочення у суспільному секторі виробництва в період становлення державної незалежності України. Ефективне ведення тваринництва це, перш за все, раціональна організація виробничих процесів у галузі та науково - обгрунтоване системне формування поточних виробничих програм розвитку виробництва продукції окремих галузей тваринництва згідно потреб споживчого ринку та економічних інтересів конкретних суб’єктів господарювання, які забезпечують останнім їх конкурентоспроможний розвиток у ринковому середовищі. Ефективне ведення галузей тваринництва передбачає формування їх виробничих програм виходячи з біологічних, економічних закономірностей, оцінки конкретних умов господарювання та у відповідності до стратегічних цілей, принципів і вимог раціональної побудови процесу виробництва та загальних принципів організації. Завданням даних методичних вказівок є надання допомоги студентам денної форми навчання технологічних спеціальностей в оволодінні теоретичними знаннями та практичними навиками щодо формування необхідної інформаційної бази даних, їх системного аналізу та методики розробки виробничих програм основних галузей тваринництва в аграрних підприємствах і проведення їх організаційно-економічної оцінки. Методичні вказівки розроблені згідно робочої програми навчальної з дисципліни «Організація виробничих процесів у тваринництві» та структурно-логічної схеми послідовності вивчення курсу. Вони включають вступ, практичні завдання з трьох тем навчальної дисципліни, а також список рекомендованої літератури. У кожному завданні вказані джерела вихідної інформації, яка необхідна для складання оперативно-календарних планів з організації виробничих процесів та розробки виробничих програм у молочному та м’ясному скотарстві. Для більш чіткого та доступного засвоєння поданого методичного матеріалу у методичних вказівках наведені приклади розрахунків показників по конкретному аграрному підприємству та відповідні обґрунтування й організаційно-економічна оцінка побудови виробничих процесів у скотарстві. Тема 1: Виробничий (ресурсний потенціал) аграрного Читайте також:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||
|