Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Опрацювання результатів визначення витрат та параметрів вологої насиченої пари. Розрахунок загальної похибки

 

До основних параметрів, які характеризують стан вологої насиченої пари, що подається в пекарну камеру хлібопекарської печі відносяться : температура, тиск, ступінь сухості пари.

Ступінь сухості пари показує яка доля сухої насиченої пари знаходиться в загальній масі вологої насиченої пари, тобто:

 

X=G" / (G'+G"), (3)

 

де X – ступінь сухості пари, дол.;

G' - маса рідини в вологій насиченій парі, кг;

G"- маса сухої насиченої пари , кг;

(G'+G") – загальна маса вологої насиченої пари, кг.

Оскільки, ми не можемо визначити абсолютні значення G' та G",тому ступінь сухості пари визначимо із рівняння теплового балансу .

Рівняння теплового балансу матиме такий вигляд:

 

(GпCп+GвCв)(tв"-tв')=(G'+G")X(i"-i')+(G'+G")(1-X)(i'-i), (5)

де Gп – маса посудини, кг;

Cп – питома теплоємність матеріалу посудини ( для скла Сп = 0,9 кДж/кг К);

Gв – маса води в стакані до барботування, кг;

Cв – питома теплоємність води , (Св=4,187 кДж/кг К);

tв"- температура води після барботування, °С;

tв' – температура води до барботування. °С;

G'+G" – маса сконденсованої в воді вологої насиченої пари, кг;

i" – ентальпія сухої насиченої пари, яка входить в склад вологої насиченої пари (визначається в залежності від тиску Таблиця 4., кДж/кг;

i' – ентальпія води, яка знаходиться в складі вологої насиченої пари (визначається в залежності від тиску Таблиця 1), кДж/кг;

i – ентальпія води після барботування і=Св∙tв", кДж/кг.

Ліва частина рівняння – це тепло, яке прийняла посудина з водою в процесі барботування пари, права – це тепло, яке віддала волога насичена пара зі ступенем сухості Х при конденсації і охолодженні до температури води в стакані. Втратами тепла в навколишнє середовище ми нехтуємо.

З рівняння теплового балансу визначаємо ступінь сухості пари:

 

Х =( (GпCп+Gв)(tв"-tв')-G(i'-Cвtв")) / (G(i"-2i'+Cвtв")), (6)

де G – маса вологої насиченої пари , яка сконденсувалася в воді при барботуванні, кг.

Після визначення ступеню сухості пари можемо визначити невідомі складові G' і G" :

G"=Х G; (7)

G'= G - G". (8)

Дані опрацювання занести в журнал результатів

 


Читайте також:

  1. A) Оцінка захисних споруд за ємністю – визначення коефіцієнта Квм.
  2. CMM. Визначення моделі зрілості.
  3. I визначення впливу окремих факторів
  4. I. Доповнення до параграфу про точкову оцінку параметрів розподілу
  5. II. Визначення мети запровадження конкретної ВЕЗ з ураху­ванням її виду.
  6. II. Елементи операційних витрат
  7. II. Мотивація навчальної діяльності. Визначення теми і мети уроку
  8. II. Обробка результатів
  9. III етап. Опрацювання результатів дослідження.
  10. III. Економічна інтерпретація результатів статистичного дослідження банків
  11. Ocнoвнi визначення здоров'я
  12. S Визначення оптимального темпу роботи з урахуванням динаміки наростання втоми.




Переглядів: 540

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Журнал спостережень | Поняття, структура і цілі митної справи

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.016 сек.