МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Тема: Персонал підприємства та продуктивність праці.1. Персонал підприємства, його склад і структура. 2. Планування потреби в персоналі. 3. Продуктивність праці та методи її вимірювання. 4. Економічне значення зростання продуктивності праці та основні фактори впливу на ресурси підприємства по підвищенню продуктивності праці. 1. Персонал – сукупність постійних працівників підприємства, які отримали необхідну професійну підготовку та мають досвід практичної роботи. За участю працівників у основній діяльності персонал поділяють на 2 групи: · ПВП – службовці (касир, секретар, діловод), спеціалісти (інженер, економіст, бухгалтер, адміністрація), робітники (основні та допоміжні), керівники (директор, головний бухгалтер, завідувач); · персонал зайнятий у невиробничих підрозділах – житлово0комунальне господарство, дошкільні дитячі заклади, медичні пункти. Персонал підприємства має певні якісні та кількісні характеристики. До якісних відносять професійно-кваліфікаційний склад: Професія – вид трудової діяльності, який потребує оволодінням відповідним комплексом спеціальних знань та практичних навичок. Спеціальність – являє собою більш вузький різновид трудової діяльності в межах професії. Кваліфікація – відображає ступінь оволодіння працівником певної спеціальності і відображається у кваліфікаційних розрядах, категоріях. Робітників за рівнем кваліфікації поділяють на 4 групи: висококваліфіковані, кваліфіковані, малокваліфіковані, некваліфіковані). Рівень кваліфікації працівників, спеціалістів та службовців характеризується рівнем освіти та досвідом роботи. Відповідно до цього розрізняють спеціалістів: · найвищої кваліфікації (які мають наукову ступінь); · вищої кваліфікації (вища освіта + практичний досвід); · середньої кваліфікації (середня спеціальна освіта); · практики. Професійно-кваліфікаційна структура персоналу підприємства знаходить своє відображення у штатному розкладі – документ, що містить перелік посад працівників із зазначенням розряду (категорії) виконуваних робіт та посадового окладу. Кількісна характеристика визначається такими показниками: Облікова чисельність – включає всіх постійних і тимчасових працівників, яких прийнято на роботу терміном на 1 день і більше, незалежно від того чи перебувають вони в даний час на роботі. Явочна чисельність – це кількість працівників облікового складу, які вийшли на роботу. Середньооблікова чисельність за місяць – визначається складанням чисельності працюючих облікового складу за кожний календарний день місяця (включаючи вихідні і святкові дні) та діленням отриманої суми на кількість календарних днів місяця (за квартал, за рік). Показники: 1. Коефіцієнт обороту з прийому персоналу:
2. Коефіцієнт обороту звільнення персоналу:
3. Коефіцієнт плинності персоналу:
2. Планування потреби в персоналі здійснюється з метою визначення потрібної чисельності працюючих за їх категоріями. Під час планування чисельності складається баланс робочого часу 1 середньооблікового робітника на плановий рік по дільниці, цеху, підприємству. Визначення чисельності основних робітників:
Чисельність допоміжних робітників:
Читайте також:
|
||||||||
|