МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
||||||||||||||||||
Значення сіна в годівлі тварин.План. Активне вентилювання сіна. Активне вентилювання під плівкою прискорює процес висихання сіна в 2-3 рази в порівнянні зі звичайним вентилюванням. Технологія дозволяє заготовити сіно при несприятливих погодних умовах. Сушать сіно до стану відсутності конденсату на внутрішній стороні плівки. Якість сушіння перевіряють два рази -через два тижні та через місяць. Облік сіна. Врожаіі сіна можна визначити перед збиранням, скосивши пробні ділянки розміром від 0,25 га до декількох гектарів, або використовують дрібно-ділянкові скошування 2,5-10 м2 у 5-Ю різних ділянках типового травостою. Для обліку кількості сіна, що зберігається в скиртах та копицях потрібно знати масу 1 м" та їх об'єм. Зважування проводять не раніше, ніж через 30-45 днів після закладання сіна на зберігання. Для визначення об'єму скирти роблять три виміри: ширину, довжину та довжину перекидки (від землі черв верх до землі з протилежної сторони). Ширину скирти вимірюють, з двох сторін на висоті 1,5 м і беруть середній вимір. Об'єм скирти визначають за формулами. Скирта округла середньої висоти та низька: Об = (0,52П - 0,44Ш) «Ш х Д. Скирта округла висока (висота більша ніж ширина): Об = (0.52П - 0,46Ш) х Ш * Д. Скирта плоска всіх розмірів Об = (0,56П - О,55Ш) х ш х Д. Скиртування та зберігання сіна. Важливо забезпечити своєчасне і правильне закладання сухого сіна для подальшого зберігання. Доцільніше сіно зберігати біля тваринницьких ферм. Сіно транспортують до місця зберігання копицевозами КУН-10, ПКУ-0,8. Для формування скирти використовують навантажувач ПФ-0,5, який забезпечує піднімання сіна масою 500 кг на висоту до 7 м. Розмір скирти залежить від врожаю, видового складу траво-стою, величини ділянки, кількості збиральної техніки тощо. Рекомендують такі розміри скирт: • для північного Лісостепу - ширина 4 м, висота 5-6 м, довжина • для південних сухих районів - ширина 4,5-5 м, висота 6-6,5 м, Інколи сіно закладають у копиці, діаметр яких 4-5 м, висотою р-(О м. На місці закладання скирт і копиць поверхню грунту вкривають соломою шаром 20-30 см. Розпочинають і завершують вкладання сіна у скирти сіном гіршої якості, з верху вкривають соломою. Опорний конспект.
Тема:Раціональне використання сіножатей 3.
1. Значення сіна в годівлі тварин. 2. Строки і висота скошування трав. Сінокосозміна. 3. Класифікація сіна. 4. Технологія заготівлі різних видів сіна.
Література: Єрмакова Л.М. «Кормовиробництво», с. 281...293
Сіно
Сіно під час згодовування с.г. тваринами забезпечує:
- потребу в загальній поживні
- в перетравному протеїні
- у мінеральних речовинах
Читайте також:
|
|||||||||||||||||||
|