Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Технологія квасу і безалкогольних напоїв

До слабоалкогольнихнапоїв відносяться хлібний квас, плодово-ягідні кваси, медові напої, морси, брага тощо. Вони виготов­ляються шляхом зброджування сусла, яке отримується із різної сировини.

Хлібний квас є продуктом неповного зброджування дріжджами і молочнокислими бактеріями сусла з солоджених і несолоджених зернових продуктів і цукру.

Зараз промисловість виробляється з концентрату квасного сусла. ККС одержується затиранням з водою житнього і ячмін­ного солоду, житнього або кукурудзяного борошна, оцукрюванням, освітленням, згущенням сусла у вакуум-апаратах.

Концентрат квасного сусла подають у бродильний чан, дода­ють 25 % цукрового сиропу, закваску чистих культур дріжджів і молочнокислих бактерій. Бродіння відбувається при t = 28…30 °С 12 годин. Дріжджі і бактерії потім відокремлюють декантацією (зсіданням). Молодий квас купажують додаванням 75 % цукро­вого сиропу, охолоджують до 10…12 °С і розливають.

Готовий квас непрозорий, має коричневий колір з червону­ватим відтінком, кислуватий освіжаючий смак з ароматом жит­нього хліба.

Квас може бути-приготований у вигляді газованого напою, коли після розливу в пляшки відбувається додаткове бродіння протягом 40 годин при t = 17°С і насичення двооксидом вуглецю, ароматичними і смаковими речовинами.

До безалкогольних напоїв відносяться газована вода, газовані фруктово-ягідні напої, газовані мінеральні природні і штучні води, які отримуються без процесів бродіння.

Основне призначення безалкогольних напоїв — вгамування спраги, тому всі вони насичуються двооксидом вуглецю, котрий надає їм свіжості, гостроти, робить їх прохолоджувальними.

Газована вода— це охолоджена питна вода, що під тиском насичена вуглекислим газом до його вмісту 0,4…0,5 % за схемою: очищення → деаерація → сатурація

Природні мінеральні водивидобуваються з надр землі, містять кислі і лужні солі, радіоактивні мікроелементи. Їх знезаражують, фільтрують, охолоджують, насичують вуглекислим газом, розливають у пляшки.

Штучні мінеральні води:

— сельтерська (розчинення у питній воді питної соди і хло­ридів натрію, кальцію, магнію);

— содова (розчинення у питній воді питної соди і хлориду натрію);

— столова (розчинення питної соди, хлоридів кальцію і натрію, і сульфату магнію).

Потім насичують СО2 і розливають у пляшки.

Фруктові газовані водиотримують розведенням різних сиропів газованих водою.

У фруктові сиропи входять цукор, харчові кислоти, есенції, фруктові-ягідні соки, концентрати, екстракти, морси, настої на шкірках цитрусових плодів, виноградні вина, коньяк, що надають напоям певного смаку і аромату. Додають також вітаміни С, В , В2, тонізуючі речовини.

Зараз на підприємствах широко використовують купажовані сиропи — це суміш всіх компонентів, що входять до його складу, за виключенням газованої води.

Готують купажований сироп

  • холодним,
  • напівгарячим і
  • гаря­чим способами.

Холодний спосіб дозволяє зберегти аромат і колір вихідної сировини.

Напівгарячий і гарячий способи застосовують тоді, коли необхідно зменшити об'єм (випарити) купаж, і при вико­ристанні соків з високим вмістом білків і пектинових речовин.

Газована вода готується окремо від купажованого сиропу. Для цього вода проходить спеціальне очищення, деаерацію, сатура­цію. Вміст в ній СО2 становить 0,66% від маси.

Фруктові газовані води повинні мати смак і аромат ягід і плодів, з яких вони виготовлені, бути прозорим і добре насиченими СО2.

 


Читайте також:

  1. Автомати для продажу гарячих напоїв
  2. Арт-терапiя як технологія збереження психічного здоров'я. Види арт-терапії.
  3. Базова технологія
  4. Біотехнологія
  5. Біотехнологія і гібридизація соматичних клітин
  6. Біотехнологія одержання антибіотиків
  7. Біотехнологія одержання ІНТЕРФЕРОНІВ
  8. Біотехнологія трансплантації ядер
  9. Бюджетування як управлінська технологія
  10. Виготовлення, зберiгання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв i тютюнових виробів
  11. Виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів
  12. Внутрішнє середовище організації. Змінні всередині організації (цілі, завдання, структура, технологія, люди).




Переглядів: 1686

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Оцінка якості пива | Початкової школи

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.005 сек.