МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Автомати для продажу гарячих напоївАвтомати для продажу гарячих напоїв — це найбільш поширені сьогодні торгові автомати. Популярність цього виду вендінгу пов'язана з декількома чинниками. В першу чергу це висока затребуваність гарячих напоїв, які можна одержати швидко і без черг. Другою причиною популярності кавових автоматів стала простота їх обслуговування і зручність роботи з ними. Кавові торговельні автомати готують не тільки каву, але і гарячий шоколад, молоко або чай. Часто кавові автомати готують різні гарячі напої з порошків: вершки, шоколад, бульйон, чай тощо. Новітні кавові апарати оснащені досить зручними системами платежів, підтримують як розрахунок монетами або жетонами, паперовими купюрами або пластиковими картками, так і всіма цими способами оплати одночасно. Завдяки тому, що пристрій вендінгових автоматів має модульну структуру, досить просто додавати той або інший модуль розрахунків, а у разі поломки - просто замінити той, що вийшов з ладу. Що стосується швидкості роботи, то кавові апарати досить швидкі, і час, який витрачається на приготування напою, обмежується тільки технологією приготування і рідко перевищує одну хвилину. Автомати для продажу гарячих напоїв, як правило, складаються з таких вузлів: контейнера із зерновою кавою, кавомолки з можливістю настройки тонкості помелу і кількості кави на порцію, бункерів з розчинними продуктами (молоко, цукор, шоколад, бульйон тощо, кількість найменувань залежить від моделі), бойлерів для приготування гарячої води, міксерів з системою трубочок, диспенсера склянок (якщо видача склянок проводиться автоматично), пристрою для видачі розмішуючих паличок (ложок) і т.д. У простіших моделей склянки, цукор (пакетований) і палички (ложки) можуть бути у вільному доступі в спеціальних відділеннях поряд з автоматом. Апарат можна підключити до водопроводу або використовувати стандартні бутлі з водою. На лицьовій стороні автомата містяться такі вузли: панель з кнопками вибору напоїв та інгредієнтів (перелік пропонованих продуктів і цінники); — дисплей замовлення (відображає час, дату, найменування і вартість); — платіжна система (монетоприймач або пристрій для роботи з магнітними картками). Одне завантаження автомата, залежно від моделі розраховане на 200-700 порцій напою. У повністю автоматизованих апаратах після натиснення необхідних кнопок на панелі включається кавомолка, вариться кава, дозуються і піняться інгредієнти (наприклад, молоко або шоколад), видається склянка, ложечка, засипається цукор, наливаються приготований напій і вибрані добавки тощо. При цьому запахи і частинки різних напоїв у вигляді порошку або краплин не перемішуються завдяки автономному підведенню різних компонентів і повному зливу їх з трубок. Такі торгові автомати доцільно розміщувати в громадських місцях з великою прохідністю: на вокзалах, в аеропортах, студентських або театральних кафе, торгових, спортивних (стадіони) і розважальних центрах, на автозаправках тощо. Недолік нагляду за ними з боку службового персоналу компенсується захистом, що є у автомата (весь «виробничий процес» закритий від покупця захисним склом, склянки, ложки недоступні до моменту отримання замовлення). Маючи внутрішній електронний лічильник, автомати можуть видавати таку інформацію, як загальна кількість приготованих порцій напоїв за час, що минув з останнього обнуління лічильника, і кількість приготованих порцій кожного напою. Система дозування дозволяє одержувати дози по кожному напою окремо і кількість продуктів, що подаються для них. Доступ до зміни дозувань і обнуління лічильників є тільки у персоналу, що має ключ від автомата і що знає код, необхідний для входу в режим програмування. Автомати потребують сервісного обслуговування: необхідні періодична заміна місткостей і заповнення витратних матеріалів, систематичні огляди, щоденне очищення внаслідок коксування частинок розчинних продуктів у міксерах, щоденна інкасація виручки. Обслуговуванням, як правило, займається спеціально підготовлений працівник. Однією з найбільш відомих фірм на українському ринку торгових автоматів є італійська фірма «Saeco». Вона поставляє для підприємств торгівлі і ресторанного господарства широкий спектр торгових автоматів як для гарячих і прохолоджувальних напоїв, так і для штучних товарів. Вендінговий кавомат Saeco SG 500 Guarzo— нова і сучасна модель вендінгових машин із збільшеним об'ємом бункерів (рис. 8). Кава готується методом еспресо — під тиском, із свіжомелених зерен. Апарат самостійно розмелює зерно, наповнює еспресо камеру точною дозою меленої кави і утрамбовує з правильним зусиллям. Професійна потужна помпа створю тиск 15 бар. Після цього відмірена порція води під тиском 9 бар проходить крізь шар кави з отриманням напою. Асортимент напоїв для спрощення настройки можна вибрати 25 найменувань, установлених в меню. У стандартній настройці автомат готує 14 гарячих напоїв, серед яких 7 видів кави з натуральних кавових зерен: еспресо, американо, капучіно, лате, мокачино, кава з молоком, кава з шоколадом. Автомат має три міксери, один з яких працює з молоком, другий — з шоколадом, а третій — з чаєм або бульйоном на вибір. Окрім кави, торговий автомат може готувати: гарячий шоколад, шоколад з молоком, подвійний шоколад, молоко, молочний шоколад, чай,бульйон.
Рисунок 8. Кавовий автомат Saeco SG 500 Guarzo 1 — монетоприймач; 2 — вікно видачі здачі; 3 — панель вибору напою; 4 — ніша видачі напою в одноразову склянку
Торговий автомат автоматично видає склянку, цукор і ложечку. За допомогою панелі управління можна встановити режим приготування напою з декофенированої кави (якщо в один з контейнерів засипана розчинна кава). Прийшовши з своєю чашкою, можна скасувати подачу склянки. Кількість цукру на напій передбачено, але за бажанням замовника можливо змінювати ступінь солодкості за допомогою кнопок «цукор +» і «цукор -». У штатному режимі автомат Saeco SG 500 Guarzo працює від магістральної водопровідної мережі, але є можливість працювати автономно з бака з водою (від 18 до 50 літрів). Читайте також:
|
||||||||
|