Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контроль за роботою дезінфекційних камер

Контроль дезкамер здійснюється в плановому порядку СЕС 1 раз на квартал.

Технічний контроль - ціль: встановити справність як камери, так і її обладнан-ня (манометр, термометр, вентилі), а також водопроводів і повітроводів.

Цілісність дезкамери і її обладнання можливо визначити візуальним методом. Це перевірка організації камерного обстеження; підготовка кадрів, обслуговую-чих камеру; технічного стану камери і наявність справних контрольно-вимірю-вальних приладів; наявність потрібних інструкцій і своєчасність ведення відповід-ної документації з камерної дезінфекції. Проводиться візуально з опитуванням об-слуговуючого персоналу. Самоконтроль проводиться щоденно.

Термічний контроль - перевірка режиму роботи дезкамери. Оцінку ефектив-ності роботи дезкамер проводять по температурному режиму, передбаченому інструкцією, що фіксується в спеціальному журналі.

Робота камер визначається по контрольно-вимірювальним приладам:

-за режимом вологості в пароповітряно-формалінових камерах по психрометрам,

-за тиском по манометрам,

-за Т°С пара,що виходить з камер по кутовим або прямим технічним термометрам

По максимальним термометрам, що періодично закладаються в речі (приблизно в 15 точках), вимірюють максимальну Т°С, до якої прогрілися речі. Максимальні термометри слід розміщувати у спеціальних мішечках у трьох горизонтальних площинах - на рівні комірів одягу (верхня зона), кишень (середня зона) і поли верхнього одягу (нижня зона). При завантаженні речей в камеру ведуться записи свідчень зовнішніх термометрів, а після розвантаження вписуються показання максимальних термометрів.

Бактеріологічний контроль - перевірка ефективності камерної дезінфекції шляхом закладання біологічних чи ентомологічних тестів в камеру. Для бакконт-ролю застосовують спеціально приготовлені в лабораторії бактести. В якості тест-мікроорганізмів застосовуються золотистий стафілокок, кислотостійкий сапрофіт В5, спори антракоіда.

Для приготування тест-об'єктів використовують батистову або бязеву тканину (розміром 1x0,5см), попередньо випрану і простерилізовану у паровому стериліза-торі при Т°С 120°С протягом 45 хв. При контролі роботи камер у разі викорис-тання їх для знезараження хутряних речей тестами служать шматочки шкіри.

Для інфікування тест-об'єктів їх заливають в чашках Петрі суспензією відповід-ної культури (2 млрд. мікр. тіл в 1 мл) на 15-20 хв. Суспензія повинна покривати тест-об'єкти. Після просочування їх просушують між листами фільтрувального паперу, після чого поміщають в термостат при Т°С 37°С для остаточного підсу-шування. Приготовлені таким чином тест-об'єкти зберігають у закритих чашках при Т°С 4°С протягом 3-4 днів (стафілокок), 5 днів (В5), кількох міс. (антракоід).

По 1-2 бактесту закладають у стерильні конвертики з бавовняної тканини (4x5 см) і потім в мішечки (10x15 см), виготовлені у вигляді кисета, які загортають у папір і укладають у стерильні паперові пакети по 8, 12 або 17 штук, в залежності від величини камер, і видають в такому вигляді для доставки до місця контролю.

При завантаженні камери мішечки з бактестами (за винятком одного контроль-ного) розкладають разом з максимальними термометрами в намічені контрольні точки серед речей.

У лабораторії (в стерильних умовах) кожен тест-об'єкт засівають на відповідні поживні середовища (м'ясо-пептонні) і інкубують в термостаті при Т°С 37°С про-тягом 7 днів для тест-мікробів з вегетативними формами і протягом 12 днів - зі споровими.
У разі ефективного знезараження ріст тест-культур на об'єктах, підданих дезін-фекції в камері, не визначається. На контрольних тест-об'єктах, що не піддалися дезінфекції, виявляється ріст мікроорганізмів.

При наявності росту колоній хоча б з одного тесту, крім контрольного, роботу камери забороняють і проводять повторний контроль.

Перевірку інсектицидного ефекту здійснюють за допомогою тест-інсектів у виг-ляді вошей і їх яєць. Ці тести готують попередньо в лабораторії. У невеликі мі-шечки закладають на шматочках тканини по 10 дорослих життєздатних вошей і 10 яєць. Ці мішечки, щільно зав'язані, по одному закладають в мішечки великих розмірів (10x15 см), в які поміщають і максимальні термометри.

Мішечки з тест-комахами (крім одного контрольного) і максимальними термо-метрами розміщують у камерах серед речей, як і при бактеріологічному контролі.

Вийняті після розвантаження речей мішечки направляють в лабораторію, де проводяться дослідження вошей на їх життєздатність (за кольором і видом) і гнид (на їх відродження) шляхом розміщення їх у термостат, вошей на 1-2 дні, гнид на 5-7 днів. Ефективність дезінсекційної дії камер підтверджується відсутністю жит-тєздатних вошей і загибеллю гнид протягом усього періоду спостереження.

Після отримання відповідей лабораторного дослідження тестів проводять аналіз результатів термічного і біологічного контролю і дають висновок про роботу ка-мер. У разі незадовільного термічного чи біологічного контролю дають висновок про причини недоліків та пропозиції щодо їх усунення.


Читайте також:

  1. DVD камери
  2. III. Контроль знань
  3. III. КОНТРОЛЬ і УПРАВЛІННЯ РЕКЛАМУВАННЯМ
  4. POS -Інтелект - відеоконтроль касових операцій
  5. VII Контроль постачальника
  6. WEB-камера
  7. Акустичний контроль приміщень через засоби телефонного зв'язку
  8. Банківський контроль та нагляд: форми та мета здійснення. Пруденційний нагляд: поняття, органи та мета проведення.
  9. Біохімічний контроль за розвитком систем енергозабезпечення
  10. Бюджетний контроль - це порівняння показників бюджету зі звітом за від­повідний період часу.
  11. Бюджетний контроль на місцевому рівні
  12. В якій камері утворюється малюнок у сирі швейцарському?




Переглядів: 2747

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
ДОДАТОК | Поняття проектного фінансування та його об’єкт

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.002 сек.