МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Контроль за роботою дезінфекційних камерКонтроль дезкамер здійснюється в плановому порядку СЕС 1 раз на квартал. Технічний контроль - ціль: встановити справність як камери, так і її обладнан-ня (манометр, термометр, вентилі), а також водопроводів і повітроводів. Цілісність дезкамери і її обладнання можливо визначити візуальним методом. Це перевірка організації камерного обстеження; підготовка кадрів, обслуговую-чих камеру; технічного стану камери і наявність справних контрольно-вимірю-вальних приладів; наявність потрібних інструкцій і своєчасність ведення відповід-ної документації з камерної дезінфекції. Проводиться візуально з опитуванням об-слуговуючого персоналу. Самоконтроль проводиться щоденно. Термічний контроль - перевірка режиму роботи дезкамери. Оцінку ефектив-ності роботи дезкамер проводять по температурному режиму, передбаченому інструкцією, що фіксується в спеціальному журналі. Робота камер визначається по контрольно-вимірювальним приладам: -за режимом вологості в пароповітряно-формалінових камерах по психрометрам, -за тиском по манометрам, -за Т°С пара,що виходить з камер по кутовим або прямим технічним термометрам По максимальним термометрам, що періодично закладаються в речі (приблизно в 15 точках), вимірюють максимальну Т°С, до якої прогрілися речі. Максимальні термометри слід розміщувати у спеціальних мішечках у трьох горизонтальних площинах - на рівні комірів одягу (верхня зона), кишень (середня зона) і поли верхнього одягу (нижня зона). При завантаженні речей в камеру ведуться записи свідчень зовнішніх термометрів, а після розвантаження вписуються показання максимальних термометрів. Бактеріологічний контроль - перевірка ефективності камерної дезінфекції шляхом закладання біологічних чи ентомологічних тестів в камеру. Для бакконт-ролю застосовують спеціально приготовлені в лабораторії бактести. В якості тест-мікроорганізмів застосовуються золотистий стафілокок, кислотостійкий сапрофіт В5, спори антракоіда. Для приготування тест-об'єктів використовують батистову або бязеву тканину (розміром 1x0,5см), попередньо випрану і простерилізовану у паровому стериліза-торі при Т°С 120°С протягом 45 хв. При контролі роботи камер у разі викорис-тання їх для знезараження хутряних речей тестами служать шматочки шкіри. Для інфікування тест-об'єктів їх заливають в чашках Петрі суспензією відповід-ної культури (2 млрд. мікр. тіл в 1 мл) на 15-20 хв. Суспензія повинна покривати тест-об'єкти. Після просочування їх просушують між листами фільтрувального паперу, після чого поміщають в термостат при Т°С 37°С для остаточного підсу-шування. Приготовлені таким чином тест-об'єкти зберігають у закритих чашках при Т°С 4°С протягом 3-4 днів (стафілокок), 5 днів (В5), кількох міс. (антракоід). По 1-2 бактесту закладають у стерильні конвертики з бавовняної тканини (4x5 см) і потім в мішечки (10x15 см), виготовлені у вигляді кисета, які загортають у папір і укладають у стерильні паперові пакети по 8, 12 або 17 штук, в залежності від величини камер, і видають в такому вигляді для доставки до місця контролю. При завантаженні камери мішечки з бактестами (за винятком одного контроль-ного) розкладають разом з максимальними термометрами в намічені контрольні точки серед речей. У лабораторії (в стерильних умовах) кожен тест-об'єкт засівають на відповідні поживні середовища (м'ясо-пептонні) і інкубують в термостаті при Т°С 37°С про-тягом 7 днів для тест-мікробів з вегетативними формами і протягом 12 днів - зі споровими. При наявності росту колоній хоча б з одного тесту, крім контрольного, роботу камери забороняють і проводять повторний контроль. Перевірку інсектицидного ефекту здійснюють за допомогою тест-інсектів у виг-ляді вошей і їх яєць. Ці тести готують попередньо в лабораторії. У невеликі мі-шечки закладають на шматочках тканини по 10 дорослих життєздатних вошей і 10 яєць. Ці мішечки, щільно зав'язані, по одному закладають в мішечки великих розмірів (10x15 см), в які поміщають і максимальні термометри. Мішечки з тест-комахами (крім одного контрольного) і максимальними термо-метрами розміщують у камерах серед речей, як і при бактеріологічному контролі. Вийняті після розвантаження речей мішечки направляють в лабораторію, де проводяться дослідження вошей на їх життєздатність (за кольором і видом) і гнид (на їх відродження) шляхом розміщення їх у термостат, вошей на 1-2 дні, гнид на 5-7 днів. Ефективність дезінсекційної дії камер підтверджується відсутністю жит-тєздатних вошей і загибеллю гнид протягом усього періоду спостереження. Після отримання відповідей лабораторного дослідження тестів проводять аналіз результатів термічного і біологічного контролю і дають висновок про роботу ка-мер. У разі незадовільного термічного чи біологічного контролю дають висновок про причини недоліків та пропозиції щодо їх усунення. Читайте також:
|
||||||||
|