Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Сільськогосподарській птиці притаманні високі продуктивність, інтенсивність росту, плодючість та скоро спілість.

Види птиці, основні породи курей, качок, гусей, індиків та їх продуктивність.

Технологія виробництва дієтичних яєць на птахофабриках та м’яса бройлерів.

Годівля і утримання птиці.

Відтворення і структура стада.

Види птиці, основні породи курей, качок, гусей, індиків та їх продуктивність.

ПЛАН

Література:

2.Карасюк І. М. Технологія виробництва продукції сільського господарства, ст..203-204

3. Ярош Ю. М. Технологія виробництва сільськогосподарської продукції, ст.. 475 - 487

Додаткова:

4. А. М. Жадан Тваринництво ст. 204 - 217.

5. Р. М. Черненко та ін. Тваринництво ст. 308 - 327.

Народногосподарське значення птахівництва визначається його можливістю постачати цінні продукти харчування – яйця і м’ясо, які характеризуються високою поживністю, відмінними дієтичними і смаковими якостями.

У курячому яйці міститься 34,4% сухої речовини, де на протеїн припадає 12,1%, ліпіди – 10,5, вуглеводи – 0,9, мінеральні речовини – 10,9%.

Незамінний продукт харчування – м’ясо птиці, яке перевищує м’ясо інших видів тварин за вмістом протеїну та його біологічною повноцінністю. Вміст у ньому білка досягає 25%, а грудні м’язи містять до 92% повноцінних білків. Забійна маса сільськогосподарської птиці досягає 80 % і більше, а їстівні частки становлять 67 % живої маси.

Побічну продукцію птиці ефективно використовують у народному господарстві. Так, пух і пір’я є цінною сировиною для легкої промисловості. Послід птиці багатий на протеїн (25 – 40%), фосфор та інші мінеральні речовини, тому його використовують як органічне добриво.

Птиця швидко росте, швидко відгодовується і набирає масу. Для індиків, гусей, качок, а також курей м'ясних порід м'ясна продуктивність є основною. Найшвидше від усіх ростуть каченята - за 2 місяці їх маса зростає від 40 г до 2-2,5 кг. М'ясні курчата-бройлери за 48-50 днів відгодівлі досягають маси 1,4-1,6 кг.

Особливістю сільськогосподарської птиці є те, що вона не має зубів і корми перетираються у неї у м'язовому шлунку, який має щільну рогоподібну оболонку.

Птахи мають вищу температуру, ніж інші тварини. Нормальна температура їх тіла 40,5-42°С, що пов'язано з більш інтенсивним обміном речовин.

Біологія розмноження птиці дає можливість виводити молодняк у штучних умовах - в інкубаторах і відразу у великій кількості. Крім того, свійська птиця є виводковою - їх молодняк вилуплюється з яєць вкритий пухом і через кілька годин починає самостійно вишукувати і споживати корм.

· Від курки-несучки за рік одержують 200-300 шт. яєць і більше загальною масою 12 – 18 кг;

· Качки – 100- 150 шт. яєць (200 – 250 кг м’яса);

· Індички – 70 – 80 шт. яєць (до 400 кг);

· Гуси – 40 – 50 шт. яєць (180 – 225 кг м’яса).

 

Відкладати яйця кури починають у 5-6-місячному;

Качки й індички – 6-7-місячному;

Гуси – в 9-10-місячному віці.

За продуктивністю породи курей поділяють на:


Читайте також:

  1. Біологічні особливості птиці
  2. БІОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ПТИЦІ
  3. Біологічні особливості травлення с.-г. птиці
  4. БІОХІМІЯ М’ЯЗІВ І М’ЯЗОВОГО СКОРОЧЕННЯ
  5. Бліц [від нім. Blitz – “блискавка”] – максимально скорочений за часом, блискавичний.
  6. Будова і скорочення м’язів
  7. Види робочого часу: нормальний, скорочений і неповний.
  8. Види скорочення м’язів.
  9. Визначення собівартості продукції вирощування та відгодівлі худоби і птиці.
  10. Властивості м’язового волокна. Механізми утворення та передачі збудження, скорочення скелетних м’язів.
  11. Внутрішні недоліки, притаманні страхуванню
  12. Внутрішня і зовнішня політика укр. держави П. Скоропадського.




Переглядів: 780

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
ТЕМА 15. Технологія виробництва продукції птахівництва | Яйцева продуктивність.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.009 сек.