Основні форми статистичної звітності, які повинні подавати підприємства готельно-ресторанного господарства
Призначення форм фінансової звітності підприємств готельно-ресторанного господарства
Форми фінансової звітності
Зміст
Використання інформації
Показники, які розраховують
Баланс
Наявність економічних ресурсів, контрольованих підприємством на дату складання звіту
Оцінка структури ресурсів підприємства, ліквідність та платоспроможність підприємства.
Оцінка та прогнозування майбутніх потреб в економічних ресурсах та джерел їх утворення
Показники майнового стану (аналіз структури активів, пасивів, запасів, коштів, факторний аналіз) та показники платоспроможності, ділової активності, і фінансової сталості.
Розрахунок ймовірності банкрутства, оптимальної структури капіталу та прогнозування статей балансу
Звіт про фінансові результати
Доходи, витрати і фінансові результати діяльності підприємства за звітний період
Оцінка та прогноз прибутковості діяльності підприємства, структури доходів та витрат
Показники рентабельності, ліквідності, оборотності. Аналіз структури доходів та витрат, факторний аналіз
Розрахунок ймовірності банкрутства та прогнозування прибуткової діяльності
Звіт про рух грошових коштів
Надходження та використання грошових коштів за звітний період
Оцінка та прогноз операційної, інвестиційної та фінансової діяльності
Аналіз вхідних та вихідних грошових потоків, інвестиційної діяльності. Прогнозування статей звіту про рух грошових коштів
Звіт про власний капітал
Зміни у складі власного капіталу підприємства за звітний період
Оцінка та прогноз змін у власному капіталі
Аналіз капіталу структури та його структури. Прогнозування оптимальної структури капіталу
Примітки
Обрана облікова політика.
Інформація, не наведена у фінансовій звітності, але обов’язкова для розкриття відповідно до вимог П(С)БО
Оцінка та прогноз облікової політики, ризиків, які впливають на підприємство, його ресурси та зобов’язання.
Аналіз обраної амортизаційної, інвестиційної та дивідендної політики підприємства. Показники майнового стану (аналіз структури активів, пасивів, запасів, коштів, факторний аналіз) та показники платоспроможності, ділової активності, і фінансової сталості. Аналіз структури доходів та витрат, факторний аналіз
Розрахунок ймовірності банкрутства,
Крім фінансової звітності готельно-ресторанні підприємства повинні подавати ще й інші форми статистичної звітності (табл.12.2)
Таблиця 12.2.
№ з/п
Індекс форми
Найменування форми
Періодичність
Хто подає
Дата подання
ф.№1-торг
Звіт про товарооборот
місячна
Підприємства роздрібної торгівлі та ресторанного господарства, інші підприємства, які здійснюють діяльність з роздрібної торгівлі та ресторанного господарства, за переліком, встановленим органами державної статистики
не пізніше 2 числа після звітного періоду
3-торг
Звіт про продаж і запаси товарів у торговій мережі та мережі ресторанного господарства
квартальна
(за I квартал,
I півріччя,
9 місяців),
річна
Підприємства роздрібної торгівлі та ресторанного господарства, інші підприємства, які здійснюють діяльність з роздрібної торгівлі та ресторанного господарства
квартальна – не пізніше 25 числа після звітного періоду;
річна - не пізніше 20 лютого
7-торг
Звіт про наявність торгової мережі та мережі ресторанного господарства
річна
Підприємства роздрібної торгівлі та ресторанного господарства, інші підприємства, які здійснюють діяльність з роздрібної торгівлі та ресторанного господарства
не пізніше 20 лютого
4-мтп
Звіт про залишки та використання енергетичних матеріалів і продуктів перероблення нафти
піврічна
(I півріччя,
рік) місячна
Суб'єкти господарювання - юридичні особи, відокремлені підрозділи юридичних осіб усіх видів економічної діяльності, які використовують та мають у залишках енергетичні матеріали та продукти перероблення нафти
за рік - не пізніше 20 січня,
за I півріччя – не пізніше 25 числа після звітного періоду
1-Б
Звіт про фінансові результати
I розділ - річна, місячна;
II розділ - річна, квартальна
Суб'єкти господарювання – господарські організації
річної, місячної - не пізніше 20 числа місяця, що настає за звітним періодом;
квартальної - не пізніше 25 числа місяця, що настає за звітним періодом
2-Б
Звіт про випуск, розміщення та обіг цінних паперів
річна,
квартальна
Акціонерні товариства
річної - не пізніше 20 лютого;
квартальної - не пізніше 25 числа місяця, що настає за звітним періодом
11-ОЗ
Звіт про наявність і рух основних засобів, амортизацію (знос)
річна
Господарські організації - зведений звіт та звіти по кожному з відокремлених підрозділів, що не виділені на окремий баланс та розташовані в іншій області, районі, місті;
філії, представництва, інші відокремлені від господарських організацій підрозділи, що виділені на окремий баланс та розташовані в іншій області, районі, місті;
установи, заклади, органи державної влади та органи місцевого самоврядування
не пізніше 20 лютого після звітного року
1-послуги
Звіт про обсяги реалізованих послуг
Річна
місячна
Юридичні особи та їхні відокремлені підрозділи, для яких надання послуг є основним видом економічної діяльності (згідно з КВЕД: групи 50.2, 50.4 (тільки підклас 50.40.4) та 52.7 секції G; групи 55.1 та 55.2 секції H; секції I, K, M, N, O)
до 20 лютого
не пізніше 7-го числа після звітного періоду
1-готель
Звіт про роботу готелю
річна
Готелі, готельно-офісні центри, мотелі, кемпінги, молодіжні турбази та гірські притулки, клуби з приміщенням для проживання, гуртожитки для приїжджих та інші об’єкти для тимчасового проживання, які перебувають на самостійному балансі; підприємства, організації (установи), на балансі яких перебувають зазначені вище об’єкти
до 20 лютого
2-тр
Звіт про роботу автотранспорту
річна
Юридичні особи та їхні відокремлені підрозділи, які експлуатують автомобільний транспорт (власний або орендований)
до 20 січня
1-підприємництво
Звіт про основні показники діяльності підприємства
річна
Суб’єкти господарювання - господарські організації
не пізніше 20 лютого
1-ПВ
Звіт з праці
Місячна
квартальна
Юридичні особи, відокремлені підрозділи, визначені за переліком органів державної статистики
не пізніше 7-го числа після звітного періоду
6-ПВ
Звіт про кількість працівників, їхній якісний склад та професійне навчання
річна
Юридичні особи, відокремлені підрозділи, визначені за переліком органів державної статистики
не пізніше 20 лютого року, наступного за звітним
2-інвестиції
Капітальні інвестиції
Квартальна річна
господарські організації, їх філії, представництва, інші відокремлені підрозділи, виділені на окремий баланс, установи, заклади, організації державної влади та органи місцевого самоврядування;
Також, підприємства готельно-ресторанного господарства повинні подавати звіти до державних фондів соціального страхування працівників та Державної податкової інспекції.