МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Хід роботиТехнології приготування страв зі свіжих овочів Лабораторна робота № 4
Мета роботи:вивчити та освоїти технології приготування страв зі свіжих овочів. 1. Скласти технологічні схеми виготовлення страв. 2. Приготувати страви відповідно до їх рецептури та технології. 3. Провести органолептичну оцінку якості страв. 4. Скласти технологічні карти страв. 5. Скласти калькуляційні картки страв. 6. Оформити протокол за результатами проведеної роботи.
Варіант № 1
1. Салат «Шопський» 2. Салат «Цезар»
Салат «Шопський»
Технологічний процес
Огірки, помідори, цибулю і болгарський перець нарізати кубиками і викласти шарами в салатницю. Заправити олією, змішаною з лимонним соком, сіллю і перцем. Зверху натерти на тертці болгарську бринзу і не перемішувати.
Салат «Цезар»
Технологічний процес
Салат «Айсберг» розламати руками на листя. Перепелині яйця відварити, очистити і нарізати навпіл. Хліб нарізати кубиками і обсмажити до золотистої скориночки на рослинній олії з додаванням солі та часнику. Помідори нарізати на шматочки. Ціле куряче філе обсмажити з додаванням часнику, горстки цукру та соєвого соусу, нарізати кубиками чи довгими смужками (можна замінити скибочками обсмаженого бекону). З'єднати всі компоненти, заправити соусом "Цезар" і посипати тертим сиром «Пармезан» (або скибочками цього сиру).
Соус «Цезар»
Технологічний процес
У мисці добре перемішати жовтки і гірчицю. Постійно збиваючи жовткову масу вінчиком, тонким струмком влити олію. До отриманої емульсії додати подрібнений і розтертий часник, ворчестерський соус, лимонний сік, сіль і перець. Добре перемішати. Можна збивати масу блендером.
Варіант № 2
1. Салат «Коул-Слоу» 2. Закуска «Капрезе»
Салат «Коул-слоу»
Технологічний процес
Капусту Ашинкувати, моркву натерти, яблуко нарізати тонкою соломкою, цибулю – дрібними кубиками (або тонкими сегментами). Капусту пом’яти руками, посолити, додати цукор, цибулю, моркву, яблука, майонез і лимонний сік, поперчити, перемішати, дати постояти в холодильнику 30 хвилин.
Соус «Майонез»
Технологічний процес
У розтерті сирі жовтки з сіллю, цукром і гірчицею поступово при безперервному помішуванні вливають олію рослинну. Олію добавляються частинами до запустіння. Якщо майонез достатньо густий – можна залишити частину олії. Коли олія з’єднається з жовтками і суміш перетвориться на густу однорідну Асу, вливають оцет (або лимонний сік).
Закуска «Капрезе»
Томати нарізати кружечками і сир «Моцарелла». Викласти на тарілку шарами - скибочка томату, зверху сир «Моцарелла» і збризнути соусом «Песто». Зверху прикрасити свіжими листям базиліка.
Соус «Песто»
У кам'яній ступці (або блендері) змішати подрібнений базилік, сіль і часник. Розтовкти, додати злегка обсмажені кедрові горішки і ще розтовкти. Викласти соус у миску і додати половину тертого сиру та трохи оливкової олії. Перемішати інгредієнти та додати по вкусу залишок олії, сиру та сіль.
Варіант № 3 1. Салат «Грецький» 2. Салат «Уолдорф» Салат «Грецький»
Технологічний процес
Огірки, помідори, цибулю і болгарський перець нарізати крупним кубиком і викласти шарами в салатницю. Заправити олією змішаною з лимонним соком, сіллю і перцем. Зверху покласти крупні шматочки сиру «Фета» і не перемішувати.
Салат «Уолдорф»
Технологічний процес Горіхи розламати руками та обсмажити на сухій сковороді, за 1 хвилину до готовності присипати горсткою цукру та карамелізувати. Селеру очистити від прожилок, нарізати кубиками. Яблука очистити від серцевини, нарізати кубиком, відразу збризнути лимонним соком, перемішати, щоб не окислювалися. Виноград розрізати на половинки та видалити кісточки. Всі компоненти змішати з майонезом і горіхами, посолити, поперчити.
Читайте також:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|