МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Управління технологічними процесами помелу і сортування зернових продуктівУправління процесом подрібнення В процесі помелу зерна і зернових продуктів змінюється їх фізико-технологічна характеристика. Процес подрібнення є визначальним серед чинників, що впливають на ефективність всього технологічного процесу виробництва борошна. Ефективність подрібнення зернових продуктів визначається режимом кожної системи за різними показниками, які характеризують добуток певного продукту з даної системи. Щоб забезпечити заданий загальний вихід борошна і вихід борошна різних сортів, режими систем нормуються «Правилами» [17]. Основою управління різними системами процесу подрібнення є стабілізація заданих режимів систем. Управління процесом проводиться у дві стадії: спочатку налагоджують вальцьовий верстат кожної системи подрібнення на заданий режим, а потім, при відхиленні від заданого, режим відновлюють шляхом регулювання. Контроль режимів систем подрібнення проводять ситовим аналізом подрібнених продуктів з використанням сит, які рекомендовані «Правилами» [4]. Управління процесом сортування в розсійниках Сортування продуктів помелу зернових продуктів у розсійниках є визначальним для забезпечення заданої продуктивності заводу, виходу і якості борошна. Ефективність цього процесу визначається по величині недосівів у сходових та деяких проходових продуктах, які нормуються «Правилами» [17]. Відхилення від норм свідчить про незадовільну роботу розсійників. Основою управління процесом сортування у розсійниках, як і в процесі подрібнення, є стабілізація недосівів у сходових продуктах. Управління процесом сортування зернових продуктів проводять у дві стадії: спочатку налагоджують процес і встановлюють подачу зерна на І драну систему, що забезпечує задану продуктивність заводу, а потім рівномірно розподіляють навантаження за секціями розсійників кожної системи, щоб уникнути перевантаження інших. Після розподілу навантаження секцій визначають недосів у сходових продуктах проведенням ситового аналізу сходових продуктів на тих самих ситах, з яких вони одержані. При відхиленні від рекомендованих «Правилами» норм настає друга стадія управління - забезпечення нормативних недосівів [4]. Підвищені недосіви в розсійниках можуть бути при перевантаженні розсійників, невдало підібраних сит, порушенні режиму систем подрібнення, підвищеній вологості зернових продуктів, порушенні очищення сит, зменшенні частоти коливань розсійника тощо. З'ясувавши, яке порушення негативно впливало на ефективність сортування у даному розсійнику, необхідно його усунути і стабілізувати тим самим процес сортування на даній системі технологічного процесу [4]. Управління процесом збагачення проміжних продуктів Ефективне збагачення проміжних продуктів у ситовійках забезпечує значне підвищення якості борошна. Порушення режиму процесу збагачення призводить до перерозподілу потоків проходових і сходових продуктів з ситовійок, що викликає порушення на всіх наступних системах технологічного процесу. При налагодженні кожної ситовійки на заданий режим необхідно знати, який проміжний продукт на ній збагачується і яка повинна бути ефективність збагачення. Налагодження починають з перевірки сит, що встановлені в ситовійці, рівномірного розподілу продукту на ситах і регулювання повітряного режиму ситовійки. Шар продукту повинен повністю покривати сито з поступовим зменшенням його товщини від прийому до виходу. Повітряний режим ситовійки повинен бути таким, щоб забезпечити рівномірно псевдозрідження («кипіння») продукту на всьому ситі. Після завершення налагодження ситовійки на заданий режим необхідно перевірити ефективність збагачення на кожній ситовійці. При відхиленні від заданого режиму необхідно усунути недоліки, що порушили ефективність збагачення. Найбільш розповсюджені недоліки в роботі ситовійних машин такі: підвищення навантаження на машину, порушення повітряного режиму, нерівномірний розподіл продукту на ситах, висока швидкість проходження продукту по ситах, недостатнє очищення і пошкодження сит [4].
Читайте також:
|
||||||||
|