Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



У шафах смажать великі шматки м’яса, птиці, порційні куски м’яса і риби, запікають, випікають кулінарні вироби.

 

Технологічні вимоги
Темпера­турне поле об’єму шафи – рівномір­не Dt=40...50 0C Темпера­тура в об’ємі шафи зміню­ється за один цикл залежно від влас­тивостей продуктів Темпера­тура в об’ємі ша­фи зміню­ється в ме­жах від 150 до 350 0С Поверхня поду чітко горизон­тальна Об’єм шафи має отвори для виходу пари Об’єм шафи зволожу­ється під час випікання продуктів

 

 

Ø Схеми конструкцій

 

 

Рис. 3.3. Принципові схеми шаф:

а, б – з природнім рухом теплоносія (а – газові, б – електричні); в,г,д,е –із паралельним, осьовим, змішаним рухом теплоносія відповідно: 1 – робоча камера; 2 – дека; 3 – камера нагрівання; 4 – нагрівальні елементи; 5 –нагрі­вальний канал; 6 – електродвигун; 7 – вентилятор; 8 – корпус камери; 9 – теп­лоізоляція; 10 – облицювання; 11 – парогенератор; 12 – паророзподільна трубка; 13 – ІЧ- нагрівач; 14 – решітка; 15 – дверцята; 16 – патрубок димоходу; 17 – подовий лист; 18 – газовий пальник.

 

 
 


Міні-словник

 

Проміжне технологічне середовище – середовище, яке передає теплоту і забезпечує “м’яке” обігрівання харчових продуктів в апаратах.

Смаження – процес, при якому під впливом теплоти в продукті про­тікають складні біохімічні, фізичні і фізико-хімічні процеси, внаслідок яких продукт досягає стану кулінарної готовності.

Випікання – процес гідротермічної і теплової обробки заготовок із тіста в робочій камері апарата.

Сковорода – тепловий апарат, який призначений для смаження, па­серування, тушіння та припускання продуктів.

Фритюрниця – спеціалізований жарильний апарат, який призна­чений для смаження кулінарних виробів у великій кількості жиру (співвідношення - 4:1).

Гаряча зона – робоча зона, в якій відбувається процес смаження продуктів, температура повинна бути не вище 190°С.

“Холодна” зона– зона з температурою 80 °С, яка призначена для збору дрібних залишків продуктів протягом всього процесу смаження.

Жарильна шафа –тепловий апарат, який призначений для смаження великих шматків м’яса, птиці, запікання круп’яних і овочевих блюд.

Пекарські шафи – теплові апарати для випікання борошняних кондитерських виробів.

 
 



Читайте також:

  1. Баланс м’яса свиней в України у забійній масі (2003 – 2005 рр. та прогноз на 2006 р.), тис. т
  2. Борошняні кулінарні і кондитерські вироби
  3. Великі географічні відкриття і первісне нагромадження капіталу
  4. Великі географічні відкриття та їхній вплив на економічний розвиток Європи
  5. Великі голландці» Пітер Пауль Рубенс і Харменс ван Рейн Рембрандт
  6. Великі інтегровані системи.
  7. Великі князі Київської Русі та їхня державотворча політика
  8. Виробництва м’яса і м’ясної продуктивності тварин
  9. Всі системи можуть бути поділені на 4 великі класи.
  10. Галузеві стандарти, технічні умови та технологічні інструкції на напівфабрикати і кулінарні вироби
  11. До м’яса подають
  12. Друга закономірність: пропорційність виробництва і управління.




Переглядів: 759

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
За конструктивними особливостями фритюр-ниці поділяють на секційно-модульні та ті, які входять до комплекту малогабаритного обладнання. | Жарильно-пекарського обладнання

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.06 сек.