МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Технічний контроль, його завдання і видиВироблення і реалізація багатьох управлінських рішень в області якості відбуваються в процесі технічного контролю (ТК), який є системою методів, засобів і заходів, у результаті яких ідентифікується якість готової продукції, напівфабрикатів і сировини відповідно вимогам стандартів і міжцеховим нормам, а також забезпечується вироблення високоякісної продукції відповідно до цих нормативних документів і стандартів. Завдання ТК: - встановити якість готової продукції; - попередити вплив випадкових і суб'єктивних чинників на якість продукції, що випускається; - забезпечити дотримання заданого технологічного режиму. Функції ТК виконує служба технічного контролю, яка може в себе включати відділ технічного контролю (ОТК), центральну лабораторію, лабораторії цехів, групи контролю та ін. Служба технічного контролю підкоряється безпосередньо директорові підприємства. На підприємствах ТК здійснюється за двома напрямками: 1) контроль якості сировини, напівфабрикатів і товарної продукції; 2) контроль параметрів технологічного режиму. У функції ОТК входить: - контроль предметів праці (сировини, матеріалів, комплектуючих виробів), що поступають на підприємство від постачальників; - контроль стану засобів праці - устаткування, оснащення, інструментів; - контроль виконання технологічного процесу на всіх стадіях виготовлення виробу; - контроль якості продукції; - попередження, виявлення і облік браку; - встановлення причин появи браку; - контроль виконання заходів щодо усунення браку, рекламацій і підвищення якості продукції. Залежно від завдань, що стоять перед ОТК, визначається вид ТК, який, перш за все, розрізняється за об'єктами контролю: - предметами праці - сировина, матеріали, напівфабрикати і т.д.; - засобами виробництва – устаткування і технічне оснащення; - технологічними процесами виробництва; - умовами праці. ТК розрізняється також за призначенням: - вхідний – перевірка відповідності сировини, матеріалів, напівфабрикатів і комплектуючих виробів, що поступають на підприємство, вимогам, вказаним у замовленнях на постачання; - попередній – перевірка якості сировини, матеріалів, напівфабрикатів і комплектуючих виробів до початку їх запуску у виробничий процес, тобто до початку їх обробки або надходження на збірку; - проміжний – здійснюється в процесі виготовлення деталі, вузла по окремих операціях. Такий вид контролю може бути післяопераційним, коли перевірка здійснюється після кожної операції, і груповим, якщо перевірка здійснюється після групи (декілька) операцій; - остаточний – здійснюється при прийманні готових виробів і супроводжується спеціальними випробуваннями. Контроль розрізняється і за ступенем обхвату: - суцільний, коли перевіряються всі без винятку об'єкти контролю одного найменування; - вибірковий, коли перевіряється тільки частина партії однорідних виробів. При цьому використовуються статистичні методи контролю. Розрізняється також ТК по можливості подальшого використання об’єкта: - руйнівний, коли після контрольних випробувань об'єкт виходить з ладу; - неруйнівний, здійснюваний за допомогою магнітних, акустичних, оптичних і інших методів. За місцем виконання контрольних операцій розрізняється такий контроль: - стаціонарний – здійснюється на спеціально обладнаному постійному робочому місці контролера, куди поставляються об'єкти контролю; як правило, застосовується при перевірці великої кількості однорідних об'єктів; - рухомий – здійснюється на робочому місці, де виконуються контрольні операції; застосовується для перевірки громіздких, ваговитих і нетраспортабельних об'єктів контролю.
Читайте також:
|
||||||||
|