МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||
Загальні|спільний| напрямки|направлення| розвитку підприємств ресторанного господарства. Його функції.Тема: Сучасне полягання і основні напрямки|направлення| в розвитку ресторанного господарства МОДУЛЬ 1. Основи організації виробничої діяльності підприємств ресторанного господарства З М І С Т ОРГАНІЗАЦІЯ В ГАЛУЗІ Крилова Л.В.
Курс лекцій для студентів денної і заочної форм навчання галузі знань 0517 «Харчова промисловість та переробка сільськогосподарської продукції» напряму підготовки 6. 051701"Харчові технології та інженерія" піднапряму «Технологія харчування» спеціалізація «Технології в ресторанном господарстві»
Затверджено: протокол засідання кафедри організації та управління якістю ресторанного господарства № 21 від „ 22 „ травня 2012р.
СХВАЛЕНО: навчально-методичною радою університету Протокол №_____ від______2012р.
Донецьк
2. МОДУЛЬ ІІ. ОРГАНІЗАЦІЯ ВИРОБНИЧИХ ПРОЦЕСІВ В ЗАКЛАДАХ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА 3. Змістовий модуль ІІІ.Номенклатура послуг і загальні вимоги до організації обслуговування в закладах ресторанного господарства 4. Змістовий модуль 4. Організація банкетів та прийомів
МОДУЛЬ 1. Основи організації виробничої діяльності підприємств ресторанного господарства Лекція 1. (2 години)
План 1. Загальні|спільний| напрямки|направлення| і тенденції розвитку підприємств ресторанного господарства. Його функції. 2. Стан інфраструктури ресторанного господарства 3. Види підприємств харчування|харчування| і принципи організації їх діяльності. 4. Виробничо-торговельна структура підприємств харчування|харчування|
Ресторанне господарство займає|позичати,посідати| в економіці країни не останнє місце. Основним призначенням підприємств ресторанного господарства є|з'являтися,являтися| надання послуг організації харчування|харчування| людей за місцем роботи, навчання і інших не домашніх|хатній| умовах. Підприємства харчування|харчування| виробляють продукцію, надають послуги і це все продається споживачеві. Споживач продукцію і послуги купує|купляти,покупати|, тобто|цебто| обмінює на гроші. Таким чином, утворюється ринок підприємств ресторанного господарства. Сучасний стан споживчого ринку вимагає створення|створіння| нових форм дії на процеси, що відбуваються|походити| в галузі, захисту споживачів від небезпечних товарів і послуг. Однією з таких форм стало введення|вступ| системи обов'язкової сертифікації послуг роздрібної торгівлі і ресторанного господарства. У зв'язку з розширенням переліку об'єктів ресторанного господарства, що підлягають обов'язковій сертифікації, послуги ресторанного господарства загальнодоступній мережі|сіть|, об'єктах соціальної спрямованості - санаторіях, дошкільних і освітніх установах - повинні бути повністю сертифіковані. Міністерством торгівлі України прийнята Концепція розвитку внутрішньої торгівлі товарами народного споживання|вжиток|, яка містить|утримувати| сучасні тенденції розвитку споживчого ринку країни. Одним з розділів Концепції передбачені основи формування інфраструктури ресторанного господарства, в яких визначені основні напрямки|направлення| політики відновлення різноманіття підприємств ресторанного господарства, що відповідають особливостям сучасного перехідного періоду і подальшої|наступний| стабілізації ринкових відносин. Основними напрямками|направлення| такої політики повинні стати: - пріоритетний розвиток загальнодоступної мережі|сіть| підприємств ресторанного господарства; - відновлення і розширення мережі|сіть| соціально-орієнтованих підприємств, що забезпечують харчуванням|харчування| робочих|робітник|, службовців, студентів, школярів; - стимулювання розвитку мережі|сіть| підприємств, що використовують індустріальні методи приготування їжі і що доставляють її по замовленнях споживачів (у офіси, організації і установи, додому); - масовий розвиток мережі|сіть| ресторанного господарства в зонах торговельних комплексів|торгівельний|, готельного обслуговування, уздовж|вздовж,уподовж| автомагістралей, на заправних станціях, аеропортах, на вокзалах. Формування в регіонах розгалуженої мережі|сіть| загальнодоступних підприємств масового харчування|харчування|, з одного боку, повинне йти по дорозі все більшій уніфікації їх типів (ресторан, бар, кафе і ін.), а з іншої - по дорозі все більшій диференціації цих структур з погляду комфортності, якості торгового|торгівельний| обслуговування і набору пропонованих послуг. Найбільш перспективною моделлю організації масового харчування|харчування| може стати автономне функціонування ресторанів, барів, кафе і ін., а також формування добровільних контрактних об'єднань підприємств швидкого обслуговування на основі договорів комерційної концесії. При цьому технологія обслуговування і види пропонованої продукції в рамках|у рамках| кожного окремого об'єднання можуть значно|суттєво| розрізнятися, підкреслюючи індивідуальність конкретної торгової|торгівельний| групи («Золоте курча», «Піцца-хат» і т.д.). Ресторанне господарство- це інтегрована сфера підприємницької діяльності, пов'язана з організацією виробництва і управлінням рестораном і направлена|спрямований| на задоволення потреб населення в різноманітній|всілякий|, здоровій і смачній їжі, сервісних послугах, а також отримання|здобуття| прибутків. Читайте також:
|
||||||||
|