МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Загальні|спільний| напрямки|направлення| розвитку підприємств ресторанного господарства. Його функції.Тема: Сучасне полягання і основні напрямки|направлення| в розвитку ресторанного господарства МОДУЛЬ 1. Основи організації виробничої діяльності підприємств ресторанного господарства З М І С Т ОРГАНІЗАЦІЯ В ГАЛУЗІ Крилова Л.В.
Курс лекцій для студентів денної і заочної форм навчання галузі знань 0517 «Харчова промисловість та переробка сільськогосподарської продукції» напряму підготовки 6. 051701"Харчові технології та інженерія" піднапряму «Технологія харчування» спеціалізація «Технології в ресторанном господарстві»
Затверджено: протокол засідання кафедри організації та управління якістю ресторанного господарства № 21 від „ 22 „ травня 2012р.
СХВАЛЕНО: навчально-методичною радою університету Протокол №_____ від______2012р.
Донецьк
2. МОДУЛЬ ІІ. ОРГАНІЗАЦІЯ ВИРОБНИЧИХ ПРОЦЕСІВ В ЗАКЛАДАХ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА 3. Змістовий модуль ІІІ.Номенклатура послуг і загальні вимоги до організації обслуговування в закладах ресторанного господарства 4. Змістовий модуль 4. Організація банкетів та прийомів
МОДУЛЬ 1. Основи організації виробничої діяльності підприємств ресторанного господарства Лекція 1. (2 години)
План 1. Загальні|спільний| напрямки|направлення| і тенденції розвитку підприємств ресторанного господарства. Його функції. 2. Стан інфраструктури ресторанного господарства 3. Види підприємств харчування|харчування| і принципи організації їх діяльності. 4. Виробничо-торговельна структура підприємств харчування|харчування|
Ресторанне господарство займає|позичати,посідати| в економіці країни не останнє місце. Основним призначенням підприємств ресторанного господарства є|з'являтися,являтися| надання послуг організації харчування|харчування| людей за місцем роботи, навчання і інших не домашніх|хатній| умовах. Підприємства харчування|харчування| виробляють продукцію, надають послуги і це все продається споживачеві. Споживач продукцію і послуги купує|купляти,покупати|, тобто|цебто| обмінює на гроші. Таким чином, утворюється ринок підприємств ресторанного господарства. Сучасний стан споживчого ринку вимагає створення|створіння| нових форм дії на процеси, що відбуваються|походити| в галузі, захисту споживачів від небезпечних товарів і послуг. Однією з таких форм стало введення|вступ| системи обов'язкової сертифікації послуг роздрібної торгівлі і ресторанного господарства. У зв'язку з розширенням переліку об'єктів ресторанного господарства, що підлягають обов'язковій сертифікації, послуги ресторанного господарства загальнодоступній мережі|сіть|, об'єктах соціальної спрямованості - санаторіях, дошкільних і освітніх установах - повинні бути повністю сертифіковані. Міністерством торгівлі України прийнята Концепція розвитку внутрішньої торгівлі товарами народного споживання|вжиток|, яка містить|утримувати| сучасні тенденції розвитку споживчого ринку країни. Одним з розділів Концепції передбачені основи формування інфраструктури ресторанного господарства, в яких визначені основні напрямки|направлення| політики відновлення різноманіття підприємств ресторанного господарства, що відповідають особливостям сучасного перехідного періоду і подальшої|наступний| стабілізації ринкових відносин. Основними напрямками|направлення| такої політики повинні стати: - пріоритетний розвиток загальнодоступної мережі|сіть| підприємств ресторанного господарства; - відновлення і розширення мережі|сіть| соціально-орієнтованих підприємств, що забезпечують харчуванням|харчування| робочих|робітник|, службовців, студентів, школярів; - стимулювання розвитку мережі|сіть| підприємств, що використовують індустріальні методи приготування їжі і що доставляють її по замовленнях споживачів (у офіси, організації і установи, додому); - масовий розвиток мережі|сіть| ресторанного господарства в зонах торговельних комплексів|торгівельний|, готельного обслуговування, уздовж|вздовж,уподовж| автомагістралей, на заправних станціях, аеропортах, на вокзалах. Формування в регіонах розгалуженої мережі|сіть| загальнодоступних підприємств масового харчування|харчування|, з одного боку, повинне йти по дорозі все більшій уніфікації їх типів (ресторан, бар, кафе і ін.), а з іншої - по дорозі все більшій диференціації цих структур з погляду комфортності, якості торгового|торгівельний| обслуговування і набору пропонованих послуг. Найбільш перспективною моделлю організації масового харчування|харчування| може стати автономне функціонування ресторанів, барів, кафе і ін., а також формування добровільних контрактних об'єднань підприємств швидкого обслуговування на основі договорів комерційної концесії. При цьому технологія обслуговування і види пропонованої продукції в рамках|у рамках| кожного окремого об'єднання можуть значно|суттєво| розрізнятися, підкреслюючи індивідуальність конкретної торгової|торгівельний| групи («Золоте курча», «Піцца-хат» і т.д.). Ресторанне господарство- це інтегрована сфера підприємницької діяльності, пов'язана з організацією виробництва і управлінням рестораном і направлена|спрямований| на задоволення потреб населення в різноманітній|всілякий|, здоровій і смачній їжі, сервісних послугах, а також отримання|здобуття| прибутків. Читайте також:
|
||||||||
|