МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Народногосподарське значення галузі.КАЧКИ Пекінська (Пекинская) Історія створення. Виведена в середині XVII століття в західному передгір'ї Пекіну китайськими птахівниками. У другій половині XIX століття пекінські качки з Китаю завезено до Америки та Європи, їх дуже швидко було розповсюджено у всіх європейських країнах, у тому числі в Росії і Україні. Праця птахівників багатьох країн зробила їх однією з найкращих порід за інтенсивністю росту і м'ясними якостями. В Україні порода представлена кросами "Медео", "Темп", "Благоварський". Екстер'єрні особливості: голова велика, широка, подовжена, з випуклою лобною частиною, очі великі, блискучі, темно—голубі. Дзьоб оранжево-жовтий, середньої величини, дещо вигнутий. Шия товста, середньої довжини. Ноги невисокі, товсті, міцні, червоно-оранжевого кольору. У качок довгий, глибокий, піднятий тулуб; грудні м'язи широкі, глибокі; спина широка, видовжена, нахилена від плечей до хвоста, хвіст злегка піднятий. Крила щільно прилягають до тулуба; оперення біле з жовтувато-кремовим відтінком. Шкіра біла (ген Y); шкаралупа яєць біла (ген g). Показники продуктивності: - несучість на початкову несучку за 20 тижнів — 80-120 яєць; маса яєць - 85,0 г; процент виводу каченят — 60-65 %; жива маса у віці 7 тижнів: селезні — 2,5 кг, качки — 2,1 кг; жива маса дорослої птиці: селезні — 3,5 — 4,0 кг, качки — 3,0 — 3,5 кг.
Птахівництво— галузь сільського господарства, завданням якої є розведення, годівля, утримання і використання різних видів птиці з метою виробництва продукції (яєць, м'яса, пір'я, пуху тощо). Птахи — найбільш скороспілі тварини, від яких при незначних витратах кормів, затратах праці і засобів виробництва одержують цінні дієтичні продукти харчування. Вважають, що людині щоденно потрібно 100 – 105 г білка, в тому числі 65-67 г тваринного походження. Фізіологічне обґрунтована норма споживання яєць людиною становить 365 шт. на рік, а м'яса птахів — 16,4 кг. Промисловість переробляє побічну продукцію птиці — пух, пір'я, послід. З пуху і пір'я виготовляють подушки, ковдри, галантерейні вироби, а з малоцінного пір'я кормове борошно, що містить 78-80 % протеїну. Пташиний послід — цінне добриво, особливо для плодоягідних і овочевих культур. Він містить азоту в 3-4 і фосфору в 5-6 разів більше, ніж гній. З пташиного посліду виготовляють також сечову кислоту для фармацевтичної промисловості. В Україні птахівництво розвивається швидкими темпами з 1964 р. завдяки створенню великих птахофабрик та міжгосподарських птахівничих підприємств. З того часу почався процес послідовної концентрації, спеціалізації й інтенсифікації виробництва. Громадське птахівництво посіло провідне місце не лише в державних закупівлях яєць і м'яса птиці, а й у їх валовому виробництві. Було сформовано перспективний та резервний генофонд яєчної і м'ясної птиці. Впроваджуються у виробництво кліткове утримання батьківських стад курей, розробляються нові технології виробництва яєць та м'яса всіх видів птиці: курей, індиків, качок і гусей. У птахівництві виділилися племінні, промислові та інкубаторно-птахівничі спеціалізовані господарства. До племінних господарств належать селекційно-генетичний центр при Інституті птахівництва УААН, держплемзаводи та репродуктори першого і другого порядку. Вони займаються створенням порід, ліній та кросів птиці, поліпшенням їх племінних і продуктивних якостей, а також забезпечують гібридним молодняком товарні господарства. Для оцінки племінних і господарських корисних ознак птиці створено Державні конкурсно-дослідні господарства. Велике значення має впровадження кліткових батарей. На птахофабриках і у птахорадгоспах практично все поголів'я несучок і ремонтного молодняку, а також близько 80 % яєчних курей батьківського стада утримують у кліткових батареях. Це сприяло тому, що виробництво яєць на 1 м2 площі підлоги збільшилося у 2,5— З рази, а норми обслуговування птиці підвищилися у 4-4,5 рази. У виробництві м'яса птиці провідну роль відіграє розвиток бройлерної промисловості. Надалі ріст виробництва продукції здійснюватиметься на базі інтенсифікації галузі — підвищення продуктивності птиці, повнішого використання виробничих площ, економії трудових, матеріальних, енергетичних ресурсів, поліпшення організації і росту продуктивності праці. Програмами селекції передбачено створити нові кроси з високогенетичним потенціалом. Впровадження нових кросів, створених у селекційних центрах, сприятиме зростанню продуктивності птиці на товарних підприємствах і фермах. Зниження витрат кормів на одиницю продукції можна досягти лише за повноцінної годівлі птиці. Тому комбікормові заводи мають матеріально повністю відповідати за якість комбікормів. В умовах інтенсифікації і концентрації виробництва значно ускладнюється профілактика різних хвороб птиці, тобто санітарно-технологічна дисципліна: підготовка приміщень і території для посадки нових партій птиці, одночасне комплектування не окремих приміщень, а ізольованих зон, інкубація та дезинфекція яєць, обробка добового молодняку. Але значення цих заходів зростає. Тому висока культура ведення птахівництва сприятиме збільшенню виробництва різної високоякісної продукції.
Читайте також:
|
||||||||
|