Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Радіоізотопи у харчових продуктах

В середньому більше 5/6 річної еквівалентної лози, що її одержує населення, становить природна радіація переважно внаслідок внутрішньою опромінення, а решту – зовнішнє опромінення.

 

 

Під час ядерних вибухів та аварій на атомних електростанціях утворюється цілий ряд радіоактивних елементів, зокрема: 99Мо, 132Те, 140Ва, 89Sr, 137Cs, 131J.

1. Широкодоступна, постійна та оперативна інформація про дійсний хімічний склад, придатність та безпечність всіх харчових продуктів.

2. Оптимізація та контроль за використанням азотних добрив, » які є причиною нагромадження у сільськогосподарських продуктах і кормах нітратів, нітритів та нітрозамінів.

3. Обмеження, а у окремих випадках і заборона, на використання засобів захисту рослин, деяких добрив, які призводять до забруднення сільськогосподарських продуктів шкідливими речовинами.

4. Запобігання випадкам аварійних викидів шкідливих речовин у навколишнє середовище.

5. Наукове обґрунтування та беззастережне дотримання державних стандартів, що регламентують вміст, чи недопустимість вмісту, шкідливих речовин у продуктах харчування.

6. Створення спеціальних державних санітарно-контрольних лабораторій для визначення екологічної чистоти харчових продуктів.

7. Підготовка кваліфікованих спеціалістів у галузі екології та екологічного захисту продуктів харчування.

8. Проведення наукових досліджень та створення державних програм, спрямованих на поліпшення загальної екологічної ситуації в Україні.

3. ЕКОНОМІКА ЕКОЛОГІЇ

Еконологія (економіка + екологія, еконекол) – наукова дисципліна, що вивчає економічні аспекти взаємодії суспільства з природою.

Екологізація виробництва — процес впровадження комплексу технологічних, управлінських та організаційних рішень, направлених на. підвищення ефективності використання природних ресурсів при одночасному збереженні та покращенні умов навколишнього середовища. Здійснення екологізації технологій базується на впровадження мало-безвідходних технологій або технологічних ланок.

Розрахунок еколого-економічних нормативів проводитися з врахуванням максимально допустимого антропогенного навантаження для кожного природного комплексу.

Економічні важелі поліпшення екологічного стану в Україні:

Ø Вдосконалення економіко-екологічного законодавства;

Ø орієнтація інвестиційної політики на розвиток нересурсозатратних секторів економіки;

Ø прийняття еколого-збалансованої довгострокової економічної стратегії;

Ø зміна макроекономічної політики;

Ø зменшення ваги експортних товарів природно-ресурсного характеру;

Ø розвиток еколого-орієнтованого бізнесу;

Ø стабілізація економіки, що дозволить реалізувати довгострокові екологічні проекти.



Читайте також:

  1. Аналіз службового призначення деталей та конструктивних елементів обладнання харчових виробництві, визначення технічних вимог і норм точності при їх виготовленні
  2. Асиміляція харчових інгредієнтів, мікрофлори товстої кишки.
  3. Вміст жирів у харчових продуктах
  4. Джерела, шляхи і механізми забруднення харчових продуктів металами і металоїдами.
  5. Договори щодо виробництва цукру, м’ясо-молочних та інших харчових продуктів.
  6. Експрес методи визначення вмісту радіонуклідів у продуктах харчування
  7. Забруднення харчових продуктів пестицидами
  8. Загальна характеристика харчових кислот
  9. Загальні характеристики харчових технологічних виробничих систем
  10. Законодавчі нормативи га вміст токсичних елементів у харчових продуктах і воді
  11. Законодавчі нормативи га вміст токсичних елементів у харчових продуктах і воді
  12. Законодавчі нормативи га вміст токсичних елементів у харчових продуктах і воді




Переглядів: 606

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
У продуктах харчування завпеди містяться аміди, аміни та нітрозуючі агенти, виключити їх з харчових продуктів практично неможливо. | КОНТРОЛЬНІ ЗАПИТАННЯ

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.002 сек.