МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Кондитерські вироби, які збагачені йодомЛікувально-профілактичні вироби Лікувально-профілактичні вироби включають евкаліптову, анісову, ментолову олію, ментол, які заспокійливо діють при кашлі і неврологічній хворобі, поліпшують виділення мокроти . Карамель Анісо-ментолова містить 0,45 кг/т анісової олії і 1 кг/т ментолу. її рекомендують при кашлі в кількості 8- 10 штук на день. Карамель Ментолові пастилки включає 7,1 кг/т ментолу, 1,2 кг/т м'ятної і 0,33 кг/т евкаліптової олії. Остання проявляє антисептичну, проти запалювальну і заспокійливу дію. Рекомендують приймати протягом дня 6-8 пастилок. Карамель Евкаліптова з додаванням 0,25 кг/т евкаліптової, 1 кг/т м'ятної і 0,25 кг/т анісової олій. Використовують аналогічно попереднім видам. Розроблена рецептура мармеладу Профілактичний з підвищеною концентрацією пектину (8 %), який рекомендують споживати у кількості 25 г на добу. Драже Міні-ферропан типу цукрового містить пантогемато-ген, аскорбінову кислоту, залізо сірчанокисле, екстракти шипшини, чорної смородини, горобини. Рекомендовані норми споживання драже складають: від 4 до 6 в день для дітей від 4 до 10 років, від 5 до 7 - для дітей старших 11 років, від 6 до 10 - для дорослих. Наведена кількість забезпечує 33-50 % добової потреби вітаміну С і заліза. До складу рецептури цукрового драже включають оліфен (0,45-0,55 %), бактеріальну масу молочнокислих бактерій (0,15-0,25 %), а також масляний екстракт гарбузів (0,20- 0,25 %), вітамін Е (0,2-0,25 %) і кедрову (0,2-0,25 %) або обліпихову олії (0,2-0,25 %) і вітамін С (0,07-0,1 %). Завдяки такому складу драже характеризується високою біологічною цінністю і приємними органолептичними властивостями. Нові види печива: Ласунка з додаванням морквяного порошку і окари; Оригінальне - з горобиновим порошком і окарою, Веснянка - із шматочками моркви. Вони мають добре виражений смак і запах, властивий наповнювачам. В організмі людини міститься близько 25 г йоду, половина якого сконцентрована у щитовидній залозі. Оптимальною добовою нормою споживання йоду вважають 100-200 мкг. Концентрація йоду в питній воді і харчових продуктах залежить від геохімічних властивостей ґрунту. Більше всього його у приморських районах, а найменше в гірській місцевості, наприклад, у Карпатському регіоні. Природним концентратом йоду є морська капуста, яка відноситься до бурих водоростей. Ці водорості містять складний комплекс азотистих, вуглеводних і вуглеподібних речовин і пігментів, а також полімер - альгінову кислоту. Остання використовується у харчовій промисловості як згущувач, а також у лікуванні ожиріння. Асортимент кондитерських виробів з морською капустою різноманітний, оскільки в них добре маскується специфічний смак і аромат добавки. З морською капустою випускають мармелад Фруктово-ягідний пластовий, Яблучний формовий, зефір Біло-рожевий, драже Зелений горошок (з цукровим корпусом), карамель Монпасьє льодяникове, карамель Полуниця (з фруктово-ягідною начинкою), печиво Морське. Розроблені пісочні вироби з маковою начинкою, у рецептуру яких включені водорості зоостерії. Читайте також:
|
||||||||
|