Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Кондитерські вироби, які збагачені йодом

Лікувально-профілактичні вироби

Лікувально-профілактичні вироби включають евкаліптову, анісову, ментолову олію, ментол, які заспокійливо діють при кашлі і неврологічній хворобі, поліпшують виділення мокроти .

Карамель Анісо-ментолова містить 0,45 кг/т анісової олії і 1 кг/т ментолу. її рекомендують при кашлі в кількості 8- 10 штук на день.

Карамель Ментолові пастилки включає 7,1 кг/т ментолу, 1,2 кг/т м'ятної і 0,33 кг/т евкаліптової олії. Остання проявляє антисептичну, проти запалювальну і заспокійливу дію. Рекомендують приймати протягом дня 6-8 пастилок.

Карамель Евкаліптова з додаванням 0,25 кг/т евкаліптової, 1 кг/т м'ятної і 0,25 кг/т анісової олій. Використовують аналогічно попереднім видам.

Розроблена рецептура мармеладу Профілактичний з підвищеною концентрацією пектину (8 %), який рекомендують споживати у кількості 25 г на добу.

Драже Міні-ферропан типу цукрового містить пантогемато-ген, аскорбінову кислоту, залізо сірчанокисле, екстракти шипшини, чорної смородини, горобини. Рекомендовані норми споживання драже складають: від 4 до 6 в день для дітей від 4 до 10 років, від 5 до 7 - для дітей старших 11 років, від 6 до 10 - для дорослих. Наведена кількість забезпечує 33-50 % добової потреби вітаміну С і заліза.

До складу рецептури цукрового драже включають оліфен (0,45-0,55 %), бактеріальну масу молочнокислих бактерій (0,15-0,25 %), а також масляний екстракт гарбузів (0,20- 0,25 %), вітамін Е (0,2-0,25 %) і кедрову (0,2-0,25 %) або обліпихову олії (0,2-0,25 %) і вітамін С (0,07-0,1 %). Завдяки такому складу драже характеризується високою біологічною цінністю і приємними органолептичними властивостями.

Нові види печива: Ласунка з додаванням морквяного порошку і окари; Оригінальне - з горобиновим порошком і окарою, Веснянка - із шматочками моркви. Вони мають добре виражений смак і запах, властивий наповнювачам.

В організмі людини міститься близько 25 г йоду, половина якого сконцентрована у щитовидній залозі.

Оптимальною добовою нормою споживання йоду вважають 100-200 мкг. Концентрація йоду в питній воді і харчових продуктах залежить від геохімічних властивостей ґрунту. Більше всього його у приморських районах, а найменше в гірській місцевості, наприклад, у Карпатському регіоні.

Природним концентратом йоду є морська капуста, яка відноситься до бурих водоростей. Ці водорості містять складний комплекс азотистих, вуглеводних і вуглеподібних речовин і пігментів, а також полімер - альгінову кислоту. Остання використовується у харчовій промисловості як згущувач, а також у лікуванні ожиріння.

Асортимент кондитерських виробів з морською капустою різноманітний, оскільки в них добре маскується специфічний смак і аромат добавки. З морською капустою випускають мармелад Фруктово-ягідний пластовий, Яблучний формовий, зефір Біло-рожевий, драже Зелений горошок (з цукровим корпусом), карамель Монпасьє льодяникове, карамель Полуниця (з фруктово-ягідною начинкою), печиво Морське.

Розроблені пісочні вироби з маковою начинкою, у рецептуру яких включені водорості зоостерії.


Читайте також:

  1. Борошняні кондитерські вироби
  2. Борошняні кулінарні і кондитерські вироби
  3. Броматометрія, зворотне титрування, з йодометричним закінченням
  4. Вітамінізовані кондитерські вироби
  5. Дієтичні кондитерські вироби із зміненим вуглеводним складом призначені для споживання хворих цукровим діабетом, осіб з надлишковою масою тіла і ожирінням.
  6. ЙОДОМЕТРІЧНІ ВИЗНАЧЕННЯ
  7. Йодометрія
  8. Кондитерські вироби спеціального призначення
  9. Кондитерські товари
  10. Кондитерські хлібопекарські та кулінарні жири.
  11. Крупи, макаронні вироби, борошно.




Переглядів: 907

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Асортимент кондитерських виробів для діабетиків | Вітамінізовані кондитерські вироби

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.014 сек.