Ініціалізація проекту закладу ресторанного господарства у місті Чернівці по вул. Красноїльська, передбачає обґрунтування його проектування та ефективності функціонування у сучасних ринкових умовах.
Oсновною метoю проектування закладу ресторанного господарства є впровадженням нoвітніх технологій з удосконаленням системи oбслуговування, задоволення потреб споживачів у харчуванні та створення сприятливої атмосфери для спілкування. Головним напрямком даного проекту є дoслідження і впрoвадження у виробничу прoграму закладу продукції функціонального харчування.
Після проведення маркетингових досліджень щодо насиченості ринку закладів ресторанного господарства, було з’ясовано, що майже жоден район м. Чернівці не має достатньої їх кількості. Це пов’язано з невідповідністю необхідної кількості місць закладів ресторанного господарства зростаючому попиту населення, хоча на перший погляд даних закладів досить багато.
Люди все більшу перевагу віддають ресторанам, барам, кафе, закладам швидкого обслуговування, тому що це дає змогу значно заощаджувати час, приємно провести вільний час чи, просто, відпочити. Спостерігається підвищення попиту споживачів на продукцію і послуги ресторанного господарства, що є підставою для проектування і введення у дію нових закладів для задоволення зростаючого попиту, що формується серед населення.