9. Вивчають правила доїння (тиша, припинення всіх робіт).
10.Вчаться особистій гігієні доярок. Беруть участь в заходах по покращенню якості молока.
11.Вчаться обліку отриманого молока від корів за добу, за місяць і по корівнику.
12.Приймають участь при отеленні корів і доглядають за новонародженими телятами.
13.Вивчають правила догляду за доїльними апаратами і молочним посудом.
14.Стежать за станом здоров'я корів і своєчасно надають ветеринарну допомогу.
КЕРІВНИЦТВО ПРАКТИКОЮ
Навчальна практика проводиться групами або підгрупами студентів. Методичне керівництво практикою студентів 1-го курсу на робочих самостійних або дубльованих місцях здійснюється викладачами чи майстрами виробничого навчання, а безпосереднє навчання техніці роботи проводять бригадири і старші працівники тваринницьких ферм.
У період практики для студентів розповсюджується розпорядок дня, прийнятий в господарстві. Кафедри розробляють пам'ятки по окремих технологічних процесах, виходячи з конкретних умов.
Весь період практики студент щодня записує виконану роботу, зауваження, пропозиції.