МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Пастою в Італії називаютьа) томатне пюре виготовлене із помідорів та інших овочів; б) суміш (соус) із м’яких сирів та помідорів, які використовують для приготування піци; в) макаронні вироби; г) назва страви із сиру «Моцарелла», італійських трав, яєць, томатів та шинки. 13. Фетуччине: а) макаронні вироби у вигляді довгих, плоских стрічок, скручених між собою; б) страва із сиру горгонзолла олив та морепродуктів; в) італійська ароматична приправа; г) салат із сиром «Фета» та овочами. 14. «Тірамісу» це: а) національна м’ясна страва Греції; б) французький білий соус; в) сир виготовлений в Італії; г) італійський десерт із сиром маскарпоне. 15. Каррі в індійській кухні це: а) це суміш пряних компонентів; б) це страва з рису та інших продуктів; в) це сорт рису; г) приправа до страв.
16. Зрази це: а) страви російської кухні з м’яса; б) страва білоруської кухні із борошна та сиру; в) страва української кухні із картоплі; г) страва Молдови із кукурудзяного борошна. 17. Галушка: а) страва української кухні із сиру та яєць; б) страва білоруської кухні із борошна та м’яса; в) страва української кухні, яку готують із борошна та додають у юшку; г) холодна закуска української кухні із м’яса. 18. Паелья це: а) музичний супровід у латино-американських ресторанах; б) гостра страва мексиканської кухні; в) страва із рису, риби, м’яса та курки іспанської кухні; г) соус в італійській кухні із вершками. 19. Буйабез це: а) страва з м’яса іспанської кухні; б) паштет з печінки гуски французької кухні; в) французький рибний суп; г) соус в турецькій кухні. 20. Кнедлики це: а) французькі рогалики; б) м’ясні рулети німецької кухні; в) страва з картоплі білоруської кухні; г) страва чеської кухні із борошняного або картопляного тіста
21. Вкажіть, з якого тіста готують узбецьку страву “манти”: а) дріжджове; б) пісочне; в) прісне круте; г) заварне.
22. Вкажіть до якої національної кухні належать страви: папрікаш - __________________ перкельт - __________________ гювеч - __________________ жаркоп - ___________________ купати - ___________________ курчата табака - _______________ хаш - ___________________
23. Наведіть способи теплової обробки, характерні для монгольської кухні: а) тушіння б) жарка в) варка г) запікання в попелі д) запікання в тісті е) припускання
24. Для приготування окрошки як рідку основу використовують: _________________________________________________
25. Для приготування супу-харчо використовують такий набір продуктів: __________________________________________________
26. Для приготування узвару використовують такі основні компоненти: __________________________________________________
27. Для приготування грузинської страви “Сациві” використовують: ___________________________________________________ 28. Для приготування азербайджанської страви “Люля-кебаб” використовують такі 3 основні компоненти: ___________________________________________________
29. Для приготування узбецької страви “Манти” використовують: ____________________________________________________
30. Для приготування литовської страви “Цепелінай” використовують: ____________________________________________________
31. Для приготування супу-чорба використовують: ______________________________________________________
Читайте також:
|
||||||||
|