Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Пастою в Італії називають

а) томатне пюре виготовлене із помідорів та інших овочів;

б) суміш (соус) із м’яких сирів та помідорів, які використовують для приготування піци;

в) макаронні вироби;

г) назва страви із сиру «Моцарелла», італійських трав, яєць, томатів та шинки.

13. Фетуччине:

а) макаронні вироби у вигляді довгих, плоских стрічок, скручених між собою;

б) страва із сиру горгонзолла олив та морепродуктів;

в) італійська ароматична приправа;

г) салат із сиром «Фета» та овочами.

14. «Тірамісу» це:

а) національна м’ясна страва Греції;

б) французький білий соус;

в) сир виготовлений в Італії;

г) італійський десерт із сиром маскарпоне.

15. Каррі в індійській кухні це:

а) це суміш пряних компонентів;

б) це страва з рису та інших продуктів;

в) це сорт рису;

г) приправа до страв.

 

16. Зрази це:

а) страви російської кухні з м’яса;

б) страва білоруської кухні із борошна та сиру;

в) страва української кухні із картоплі;

г) страва Молдови із кукурудзяного борошна.

17. Галушка:

а) страва української кухні із сиру та яєць;

б) страва білоруської кухні із борошна та м’яса;

в) страва української кухні, яку готують із борошна та додають у юшку;

г) холодна закуска української кухні із м’яса.

18. Паелья це:

а) музичний супровід у латино-американських ресторанах;

б) гостра страва мексиканської кухні;

в) страва із рису, риби, м’яса та курки іспанської кухні;

г) соус в італійській кухні із вершками.

19. Буйабез це:

а) страва з м’яса іспанської кухні;

б) паштет з печінки гуски французької кухні;

в) французький рибний суп;

г) соус в турецькій кухні.

20. Кнедлики це:

а) французькі рогалики;

б) м’ясні рулети німецької кухні;

в) страва з картоплі білоруської кухні;

г) страва чеської кухні із борошняного або картопляного тіста

 

21. Вкажіть, з якого тіста готують узбецьку страву “манти”:

а) дріжджове;

б) пісочне;

в) прісне круте;

г) заварне.

 

22. Вкажіть до якої національної кухні належать страви:

папрікаш - __________________

перкельт - __________________

гювеч - __________________

жаркоп - ___________________

купати - ___________________

курчата табака - _______________

хаш - ___________________

 

23. Наведіть способи теплової обробки, характерні для монгольської кухні:

а) тушіння

б) жарка

в) варка

г) запікання в попелі

д) запікання в тісті

е) припускання

 

24. Для приготування окрошки як рідку основу використовують:

_________________________________________________

 

25. Для приготування супу-харчо використовують такий набір продуктів:

__________________________________________________

 

26. Для приготування узвару використовують такі основні компоненти:

__________________________________________________

 

27. Для приготування грузинської страви “Сациві” використовують:

___________________________________________________

28. Для приготування азербайджанської страви “Люля-кебаб” використовують такі 3 основні компоненти:

___________________________________________________

 

29. Для приготування узбецької страви “Манти” використовують:

____________________________________________________

 

30. Для приготування литовської страви “Цепелінай” використовують:

____________________________________________________

 

31. Для приготування супу-чорба використовують:

______________________________________________________

 


Читайте також:

  1. Алкени – вуглеводні, в молекулах яких є один подвійний зв’язок між атомами вуглецю . Алкені називають також олефінами або етиленовими вуглеводнями.
  2. Алкіни – вуглеводні, в молекулах яких є два атоми вуглецю, сполучені потрійним зв’язком - -. Алкіни називають також ацетиленовими вуглеводнями.
  3. Бюджетні установи отримують кошти на своє функціонування з бюджету виключно на основі фінансових документів, які називаються кошторисами.
  4. Вади розвитку – це порушення внутрішньоутробного розвитку, відхилення від нормальної будови організму. Найлегші ступені вад розвитку називають аномаліями, найважчі – потворністю.
  5. Визначення. Матриці, отримані в результаті елементарного перетворення, називаються еквівалентними.
  6. Визначення. Точки максимуму й мінімуму функції називаються точками екстремуму.
  7. Визначення. Числа й називаються комплексно спряженими.
  8. Винесення внутрішніх, розумових дій назовні називають ексте­ріоризацією.
  9. Витрати одного блага, виражені в кількості іншого блага, яким довелося знехтувати (пожертвувати) називаються альтернативними витратами.
  10. Вища освіта італії
  11. Властивістю продукції називають її об'єктивну особливість, яка може проявлятися при її розробленні, виготовленні, експлуатації або споживанні.
  12. Генеральною називають сукупність об’єктів, з якої зроблено вибірку. Об’єм генеральної сукупності позначають .




Переглядів: 532

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
ТЕСТИ ДЛЯ САМОПЕРЕВІРКИ ЗНАНЬ СТУДЕНТІВ | Яке борошно використовують для приготування мамалиги?

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.016 сек.