ТЕСТИ ДЛЯ САМОПЕРЕВІРКИ ЗНАНЬ СТУДЕНТІВ
1. Тапас це:
а) різноманітні закуски;
б) страва іспанської кухні;
в) обідня перерва на Кубі;
г) сорт солодкої картоплі.
2. Тайська цибуля – шалот має:
а) зелений колір та фруктовий смак;
б) червоний колір та гіркий смак;
в) фіолетово-червоний колір та солодкуватий смак;
г) салатовий колір та смак молодої цибулі.
3. Кулебяка це:
а) рибний шашлик на Кавказі;
б) борошняний виріб російської кухні;
в) картопляна страва в Білорусії;
г) український холодний суп.
4. Бефстроганов це страва:
а) російської кухні;
б) французької кухні;
в) німецької кухні;
г) англійської кухні.
5. Каперси це:
а) мариновані бутони та бруньки овочевої культури – каперси колючі;
б) висушені ягоди каперсового дерева;
в) різновид дерев – кущів родини кактусових;
г) пряно-ароматична приправа, яка використовується в італійській кухні.
6. Визначте види італійських сирів:
а) Рокфор, Моцарелла;
б) Горгондзола, Рокфор;
в) Моцарелла, Фета;
г) Горгондзола, Моцарелла.
7. У Грузинській кухні прийнято часто:
а) використовувати:страви із використанням горіхів та сирів;
б) широке використання цибулі;
в) приготування страв у великій кількості жиру (фритюрі);
г) приготування страв із використанням вина.
8. Корейська кухня використовує:
а) листя папороті, м'ясо собак, соєву пасту;
б) рис, моркву, соєву пасту;
в) рибу, вироби із рисового борошна;
г) свіжі овочі, рис та молочні продукти.
9. Страви грузинської кухні:
а) карі, хачапурі, купати;
б) купати, гозінаки, чіхіртма;
в) мамалига, купати, хачапурі;
г) чорба, саціві, чахохбілі
10. Салат «Грецький» готується із:
а) помідорів, огірків, зеленого перцю, оливкової олії, маслин, сира «Фета», цибулі.
б) сиру «Фета», оливкової олії, помідору, цукіні, перцю солодкого, маслин.
в) оливкової олії, огірка, сиру «Фета», перцю зеленого, помідора.
11. Салат «Рассолс» це страва:
а) німецької кухні;
б) російської кухні;
в) румунської кухні;
г) латвійської кухні.
Читайте також: - II. Актуалізація опорних знань і вмінь учнів
- II. АКТУАЛІЗАЦІЯ ОПОРНИХ ЗНАНЬ І ВМІНЬ УЧНІВ
- II. АКТУАЛІЗАЦІЯ ОПОРНИХ ЗНАНЬ І ВМІНЬ УЧНІВ
- III. Актуалізація набутих знань
- III. Контроль знань
- IV. Закріплення й узагальнення знань
- IV. ЗАКРІПЛЕННЯ НОВИХ ЗНАНЬ І ВМІНЬ УЧНІВ
- Iv. закріплення нових знань і вмінь учнів
- IV. ЗАКРІПЛЕННЯ НОВИХ ЗНАНЬ І ВМІНЬ УЧНІВ
- IV. ЗАКРІПЛЕННЯ НОВИХ ЗНАНЬ І ВМІНЬ УЧНІВ
- IV. ЗАКРІПЛЕННЯ НОВИХ ЗНАНЬ І ВМІНЬ УЧНІВ
- IV. ЗАКРІПЛЕННЯ НОВИХ ЗНАНЬ І ВМІНЬ УЧНІВ
Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:
|
|