Компонування лінії для товарної обробки плодів та овочів
Плодо- та овочесховища зазвичай оснащені лініями для товарної обробки і фасування плодів та овочів. Для цієї мети відводиться у сховищі окреме приміщення, де і встановлюється лінія. Користуючись каталогами технологічного обладнання підбирають машини і апарати для товарної обробки і фасування заданого у завданні виду і кількості сировини.
Технічну характеристику обладнання вибирають із довідкової літератури, обов’язково відмічаючи висоту завантаження і розвантаження, і зводять у таблицю підбору обладнання (додаток 8).
БУДІВЕЛЬНА ЧАСТИНА.
Будівельна частина розрахунково-пояснювальної записки повинна складатися з таких підрозділів: об'ємно-планувальних і конструктивних рішень сховища, санітарно-побутових приміщень. Планування виробничих, адміністративних і побутових приміщень повинно бути виконано з урахуванням вимог НАССР.
Опираючись на проведені вище розрахунки по визначенню кількість продукції, яка підлягає зберіганню і площі й об’єму складського приміщення, визначають схему будівлі. Конфігурація плодоовочесховища остаточно виявляється лише після комплексного компонування виробничих приміщень із санітарно-побутовими відділеннями. Вона найчастіше буває прямокутною.