Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Правила сервірування столу

1)Застели стіл чистою і випрасуваною скатертиною.

2) Кожну тарілку (їхня кількість залежить від кількості присутніх за столом) розташуй навпроти стільця на відстані 2 см від краю.

3) Праворуч вістрям догори поклади ніж, лезо якого направ до тарілки. На відстані 1 см праворуч від ножа розмістити ложку носиком догори. Зліва від тарілки вістрям догори поклади виделку.

4) Посуд для напоїв розстав за тарілкою на одній лінії з ножем.

5) Розклади серветки і ємкості зі спеціями (сіль, перець).

6. Гра "У Галинки день народження".

— А зараз ми побачимо, у кого гарні манери.

5-6учнів —гості. Учениця (Галинка) сервірує стіл. Вона — іменинни­ця. Решта учнів оцінюють уміння гостей поводитися за столом і вміння господині приймати гостей.

IV. Фізкультхвилинка.

V. Планування наступних трудових дій. Відбір матеріалів. Поділ на групи.

VI. Самостійна робота(в групах).

VII. Оцінювання виконання завдань. Виправлення помилок.

VIII. Підсумок уроку.

—Що належить до столового посуду?

—Для чого він використовується?

—Чого нового ви навчилися на уроці?

—Про яку господиню так говорять: "Уміє готувати, та не вміє подавати"?

—Які ще прислів'я і приказки про культуру харчування ви знаєте?

IX. Прибирання робочих місць.

 

УРОК ______ Дата _____

Тема. Самообслуговування. Сервірування столу.

Мета. Розширити знання учнів про сервірування столу. Навчити оригінально складати серветки. Розвивати естетичний смак. Виховувати бажання навчитись і дотримуватись гарних манер.

Матеріали та інструменти.Паперові серветки, зразки виробів, ножи­ці, підручник (с. 110-112).

Хід уроку

I. Підготовка робочих місць.

II. Організаційний момент.


Читайте також:

  1. V. Етичні правила психологічних досліджень
  2. VII. Правила техніки безпеки і гігієни праці.
  3. А ви слідуєте цім правилам, коли виступаєте публічно?
  4. Види графіків та правила їх побудови.
  5. Види графіків та правила їх побудови.
  6. Визначення, класифікація і правила побудови індексів
  7. Вимоги до керівника, правила та принцинципи управління
  8. Відомості про правила охорони і техніки безпеки на підземних гірничих роботах.
  9. Встановлення відношень між судженнями за правилами логічного квадрата.
  10. Групова дискусія та правила її проведення
  11. Дедуктивний умовивід та його правила
  12. Довідки - їхні види та правила оформлення




Переглядів: 693

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
II. Організаційний момент. | III. Повідомлення теми і мети уроку.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.019 сек.