Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






III. Повідомлення теми і мети уроку.

1.Гра "Впіймай правильну відповідь".

Учитель пропонує дітям речення. Якщо твердження правильне, то учні плещуть у долоні.

• Перед їжею і після їжі завжди мию руки.

• Гойдаючись на стільці, штовхаю сусідів.

• Ніж тримаю в правій руці, виделку — в лівій.

• За столом під час їжі плямкаю, сьорбаю, длубаюсь у роті.

• Руки за столом витираю серветкою.

2. Відповіді на запитання.

—Що можна брати зі столу просто руками?

—Що слід їсти виделкою і ножем?

—Що можна їсти лише за допомогою виделки?

—Як розставити на столі посуд для напоїв?

—Де і як саме ви розмістите на столі виделку та столовий ніж?

3. Робота з підручником (с. 110).

—Розгляньте уважно малюнок. Скажіть, чи правильно сервіровано стіл? Ви правте помилки.

—Подумайте і скажіть, як можна прикрасити святковий стіл?

4. Слово учителя.

— Дуже важливо навчитися прикрашати стіл оригінальними ви­робами, виготовленими власноруч. Адже у справжньої господині все має бути красивим: зовнішній вигляд їдальні, кухні, святкового столу.

— Сьогодні ви навчитесь складати паперові серветки різними способами, а також виготовляти серветку "Листок".

IV. Розгляд зразка виробу.

V. Технологія виготовлення виробу(підручник, с. 112).

1. Візьміть паперову серветку.

2. Складіть її по діагоналі "гармошкою" і згорніть навпіл.

3. Один кінець притисніть тарілкою, як показано на малюнку.

4. Вільний кінець серветки розправте у вигляді листка.

VI. Планування наступних трудових дій. Відбір матеріалів та інстру­ментів.

Кожен учень складає по декілька паперових серветок.

Спробуйте скласти серветки різними способами: трикутником, трубочкою, конусом, віялом, квіткою, тощо.

Учитель демонструє різні способи складання серветок.

Стіл можна прикрасить паперовими серветками-витинанками, як круглої, так і квадратної форми.

VII. Правила техніки безпеки та гігієни праці.

VIII. Самостійна робота учнів.

IX. Фізкультхвилинка.

X. Продовження самостійної роботи.

XI. Оцінювання виробів.

XII. Підсумок уроку.

—Чи сподобалося вам складати паперові серветки?

—Яким способом складати було найлегше? А яким — найважче?

—Вдома складіть ще декілька серветок. Засервіруйте стіл до зу­стрічі гостей, прикрасивши його.

XIII. Прибирання робочих місць.

 

 


Читайте також:

  1. III. Повідомлення теми і мети уроку.
  2. III. Повідомлення теми і мети уроку.
  3. III. Повідомлення теми і мети уроку.
  4. III. Повідомлення теми і мети уроку.
  5. III. Повідомлення теми і мети уроку.
  6. III. Повідомлення теми і мети уроку.
  7. IV. Повідомлення теми та мети уроку V. Сприймання і засвоєння нових знань, умінь та навичок.
  8. IІI. Формулювання мети і завдань уроку. Мотивація учбової діяльності
  9. VІ. Підсумки уроку і повідомлення домашнього завдання.
  10. XII. Підсумок уроку.
  11. XII. Підсумок уроку.




Переглядів: 626

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Правила сервірування столу | УРОК ______ Дата _____

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.005 сек.