МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||
Виробничі замовленняПункт меню Планирование/Производственные заказы дає можливість управляти плануванням виробничих замовлень: визначити склад виробничих замовлень, оцінити виробництво, матеріальні й трудові потреби на замовлення. Для визначення складу замовлень слід вибрати пункт меню Планирование/Производственные заказы/Состав производственных заказов. На екрані з’явиться вікно вибору Перечень заказов, в якому слід вибрати певне замовлення. Після цього відкриється інтерфейс Состав заказа, який складається з двох панелей. Верхня панель дає змогу вводити інформацію про виробниче замовлення і містить такі поля: Год — містить рік відкриття виробничого замовлення. Формується автоматично і дорівнює поточному року. В інтерфейсі можна бачити лише замовлення, відкриті в поточному році. Для перемкнення на інший рік слід здійснити настроювання у пункті меню Нормативы/Служебные функции/Установка года и месяца. Номер заказа — порядковий номер замовлення. Формується системою автоматично при введенні нового запису. Наименование — найменування замовлення. Вводиться з клавіатури. Комментарий — інформація про замовлення. Максимальна довжина — два рядки по 50 символів. Дата открытия — дата відкриття замовлення. За умовчання дорівнює даті створення запису. Дата закрытия — дата повного виконання замовлення. Дата запуска в производство — дата запуску у виробництво останнього пункту зі складу замовлення. Нижня панель має табличну форму і містить поля: Наименование изделия — вибирається з каталогу об’єктів обліку за допомогою клавіші F3. Год и месяц — рік і місяць у межах поточного року, в якому має бути вироблений даний виріб відповідно до даного замовлення. Вводяться з клавіатури. Объем — кількість виробів, що мають бути вироблені у зазначеному місяці. Обсяг випуску у виробничих замовленнях задається по місяцях. Вводиться з клавіатури. Единица измерения — одиниця виміру обсягу випуску виробів за даним замовленням. Вибирається зі списку за допомогою клавіші F3. Зап. — ознака запуску даного пункту (виробу з даного рядка) у виробництво. Якщо пункт запущений у виробництво, то у цьому полі з’являється позначка “3”. Поле для редагування недосяжне. Вибір пунктів меню Планирование/Производственные заказы/ Оценка производства по заказу, Планирование/Производственные заказы/Материальные потребности на заказ і Планирование/Производственные заказы/Трудовые потребности на заказ дають можливість одержати звіти про потребу у комплектуючих виробах, матеріалах і трудовитратах на замовлення.
План виробництва План виробництва може бути введений у систему з клавіатури або розрахований. Плановим періодом може бути рік, квартал або місяць. Квартальний план може бути розрахований на базі річного, а місячний — на базі квартального плану. Модуль ТЕП забезпечує такі варіанти розрахунку плану: 1. За сумою договорів на поставку готової продукції. При цьому передбачається, що склад договорів вводиться у контурі оперативного управління комплексу “Галактика”. 2. За сумою виробничих замовлень. Обсяги виробництва готової продукції за кожним замовленням сумуються по місяцях і записуються в план без розвузловування. 3. За даними фактичного випуску продукції попереднього року. У цьому разі планом стає факт минулого року. 4. На основі вищестоящого плану. В такий спосіб може бути розрахований квартальний план на базі річного, місячний — на базі квартального. Розрахунок здійснюється пропорційно кількості робочих годин у відповідному періоді. Пункт меню Планирование/План выпуска створює можливість введення, перегляду та редагування плану виробництва, розрахунку плану і планової виробничої програми, одержання звітів щодо плану та програми, звітів про потребу у матеріалах і трудовитратах. Планова виробнича програма — це програма виробництва виробів і напівфабрикатів по цехах за номенклатурою та обсягом, яку одержують як результат розвузлування плану виробництва. Така програма формується без урахування запасів напівфабрикатів. Для введення, перегляду і редагування плану виробництва слід вибрати пункт меню Планирование/План выпуска/Состав плана выпуска й у вікні Выбор объекта учета, що відкриється, визначити певний об’єкт обліку. В результаті на екрані відкриється вікно План производства, яке містить інформацію про виробництво виробу на підприємстві протягом одного року. Вікно має табличну форму і включає такі поля: Год — поточний рік. Встановлюється автоматично відповідно до настройки модуля. Наименование — найменування виробу. Може змінюватися через вікно вибору. Единица измерения — основна одиниця виміру виробу. Формується автоматично. Период — місяць або квартал, на який вводяться обсяги. План — план виробництва у цеху по місяцях. Вводиться з клавіатури або розраховується при виборі пункту меню Планирование/План выпуска/Расчет плана выпуска. Факт — фактичний обсяг випуску по місяцях. Вводиться з клавіатури або розраховується за допомогою функції меню Планирование/План выпуска/Расчет фактического выпуска. Може бути введений тільки на місяць. Для довідки видаються суми по кварталах, які розраховуються автоматично. Планові квартальні суми не розраховуються, а можуть тільки вводитися з клавіатури. Це пояснюється тим, що місячні плани можуть розраховуватися на базі квартальних пропорційно кількості робочих днів.
Читайте також:
|
||||||||
|