Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Виробничі замовлення

Пункт меню Планирование/Производственные заказы дає можливість управляти плануванням виробничих замовлень: визначити склад виробничих замовлень, оцінити виробництво, матеріальні й трудові потреби на замовлення.

Для визначення складу замовлень слід вибрати пункт меню Планирование/Производственные заказы/Состав производственных заказов. На екрані з’явиться вікно вибору Перечень заказов, в якому слід вибрати певне замовлення. Після цього відкриється інтерфейс Состав заказа, який складається з двох панелей.

Верхня панель дає змогу вводити інформацію про виробниче замовлення і містить такі поля:

Год — містить рік відкриття виробничого замовлення. Формується автоматично і дорівнює поточному року. В інтерфейсі можна бачити лише замовлення, відкриті в поточному році. Для перемкнення на інший рік слід здійснити настроювання у пункті меню Нормативы/Служебные функции/Установка года и месяца.

Номер заказа — порядковий номер замовлення. Формується системою автоматично при введенні нового запису.

Наименование — найменування замовлення. Вводиться з клавіатури.

Комментарий — інформація про замовлення. Максимальна довжина — два рядки по 50 символів.

Дата открытия — дата відкриття замовлення. За умовчання дорівнює даті створення запису.

Дата закрытия — дата повного виконання замовлення.

Дата запуска в производство — дата запуску у виробництво останнього пункту зі складу замовлення.

Нижня панель має табличну форму і містить поля:

Наименование изделия — вибирається з каталогу об’єктів обліку за допомогою клавіші F3.

Год и месяц — рік і місяць у межах поточного року, в якому має бути вироблений даний виріб відповідно до даного замовлення. Вводяться з клавіатури.

Объем — кількість виробів, що мають бути вироблені у зазначеному місяці. Обсяг випуску у виробничих замовленнях задається по місяцях. Вводиться з клавіатури.

Единица измерения — одиниця виміру обсягу випуску виробів за даним замовленням. Вибирається зі списку за допомогою клавіші F3.

Зап. — ознака запуску даного пункту (виробу з даного рядка) у виробництво. Якщо пункт запущений у виробництво, то у цьому полі з’являється позначка “3”. Поле для редагування недосяжне.

Вибір пунктів меню Планирование/Производственные заказы/ Оценка производства по заказу, Планирование/Производствен­ные заказы/Материальные потребности на заказ і Планирование/Производственные заказы/Трудовые потребности на заказ дають можливість одержати звіти про потребу у комплектуючих виробах, матеріалах і трудовитратах на замовлення.

 

План виробництва

План виробництва може бути введений у систему з клавіатури або розрахований. Плановим періодом може бути рік, квартал або місяць. Квартальний план може бути розрахований на базі річного, а місячний — на базі квартального плану.

Модуль ТЕП забезпечує такі варіанти розрахунку плану:

1. За сумою договорів на поставку готової продукції. При цьому передбачається, що склад договорів вводиться у контурі оперативного управління комплексу “Галактика”.

2. За сумою виробничих замовлень. Обсяги виробництва готової продукції за кожним замовленням сумуються по місяцях і записуються в план без розвузловування.

3. За даними фактичного випуску продукції попереднього року. У цьому разі планом стає факт минулого року.

4. На основі вищестоящого плану. В такий спосіб може бути розрахований квартальний план на базі річного, місячний — на базі квартального. Розрахунок здійснюється пропорційно кількості робочих годин у відповідному періоді.

Пункт меню Планирование/План выпуска створює можливість введення, перегляду та редагування плану виробництва, розрахунку плану і планової виробничої програми, одержання звітів щодо плану та програми, звітів про потребу у матеріалах і трудовитратах.

Планова виробнича програма — це програма виробництва виробів і напівфабрикатів по цехах за номенклатурою та обсягом, яку одержують як результат розвузлування плану виробництва. Така програма формується без урахування запасів напівфабрикатів.

Для введення, перегляду і редагування плану виробництва слід вибрати пункт меню Планирование/План выпуска/Состав плана выпуска й у вікні Выбор объекта учета, що відкриється, визначити певний об’єкт обліку. В результаті на екрані відкриється вікно План производства, яке містить інформацію про виробництво виробу на підприємстві протягом одного року. Вікно має табличну форму і включає такі поля:

Год — поточний рік. Встановлюється автоматично відповідно до настройки модуля.

Наименование — найменування виробу. Може змінюватися через вікно вибору.

Единица измерения — основна одиниця виміру виробу. Формується автоматично.

Период — місяць або квартал, на який вводяться обсяги.

План — план виробництва у цеху по місяцях. Вводиться з клавіатури або розраховується при виборі пункту меню Планирование/План выпуска/Расчет плана выпуска.

Факт — фактичний обсяг випуску по місяцях. Вводиться з клавіатури або розраховується за допомогою функції меню Планирование/План выпуска/Расчет фактического выпуска. Може бути введений тільки на місяць. Для довідки видаються суми по кварталах, які розраховуються автоматично.

Планові квартальні суми не розраховуються, а можуть тільки вводитися з клавіатури. Це пояснюється тим, що місячні плани можуть розраховуватися на базі квартальних пропорційно кількості робочих днів.

 


Читайте також:

  1. Аналіз комплексних статей витрат: витрат на утримання та експлуатацію устаткуван­ня, цехові, загальногосподарські, поза виробничі витрати.
  2. Безпека праці у виробничій лабораторії.
  3. Визначення економічного розміру замовлення
  4. Виробничі аварії і причини їх виникнення.
  5. Виробничі аварії на підприємствах харчової промисловості
  6. Виробничі бюджети
  7. Виробничі відносини, їх суть, система і структура
  8. ВИРОБНИЧІ ЗАПАСИ
  9. Виробничі засоби: основні та оборотні, їх характеристика і відмінні ознаки.
  10. Виробничі інвестиції , їх склад
  11. Виробничі можливості. Виробничий потенціал. Межа виробничих можливостей.




Переглядів: 461

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Настроювання параметрів системи | Робоча виробнича програма

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.006 сек.