МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів
Контакти
Тлумачний словник Авто Автоматизація Архітектура Астрономія Аудит Біологія Будівництво Бухгалтерія Винахідництво Виробництво Військова справа Генетика Географія Геологія Господарство Держава Дім Екологія Економетрика Економіка Електроніка Журналістика та ЗМІ Зв'язок Іноземні мови Інформатика Історія Комп'ютери Креслення Кулінарія Культура Лексикологія Література Логіка Маркетинг Математика Машинобудування Медицина Менеджмент Метали і Зварювання Механіка Мистецтво Музика Населення Освіта Охорона безпеки життя Охорона Праці Педагогіка Політика Право Програмування Промисловість Психологія Радіо Регилия Соціологія Спорт Стандартизація Технології Торгівля Туризм Фізика Фізіологія Філософія Фінанси Хімія Юриспунденкция |
|
|||||||
Біосинтез білкаВключає основні етапи: 1. Відбувається так звана транскрипція. На ДНК переписується фрагмент i - RHK. Далі вона переходить в цитоплазму і зв`язується з рибосомою. Починається процес біосинтезу, який починається з активації амінокислот. (кожна амінокислота + і - РНК + АТФ ®амінокислота - і - РНК + АМФ. 2. Ініціація. Початок синтез, який починається з N-кінця. Іде процес впізнавання першої амінокислоти. 3. Елонгація (подовження). Нарощування поліпептидного ланцюга з утворенням зв`язків. 4. Термінація. Коли считується спеціальний код. 5. Процесінг. Коли утворений поліпептид приймає свою нативну структуру.
Біохімія мяса Тема I Вступ. Склад та властивості м’яса.
Вступ. Виробництво м’яса та м’ясних продуктів є однією з найважливіших проблем сучасного людського суспільства. Основу м’яса складає тваринний білок. Це єдиний продукт, повноцінний по амінокислотному складу. Споживання м’яса є однією з найважливіших умов нормального розвитку людини, організм якої не може синтезувати майже половину всіх амінокислот, необхідних для нормального росту і розвитку. Білок тварин містить всі амінокислоти. Людині необхідно до 150 г чистого тваринного білка на добу або до 300 г м’ясних продуктів. Згідно з існуючими даними лише невелика частина населення земної кулі споживає необхідну кількість тваринного білка. До 80% населення не повністю задовольняє потреби в м’ясній їжі. Значна частина населення зовсім не споживає тваринний білок. В зв’язку з тим розвиток та виробництво м’яса має першочергове значення в господарській діяльності людини.
Склад м’яса. М’ясо - це сукупність м’язової, жирової, сполучної і кісткової тканин. Співвідношення тканин в м’ясі : м’язова - 50-70%, жирова - 3-20%, сполучна - 9-14%, кісткова - 15-22% М’язова тканина. Структурною одиницею м’язів є м’язове волокно (рис.1). Це гігантська багатоядерна клітина діаметром 10-100 мкм і довжиною до 12 см. Вона складається з оболонки (сарколеми), міофібрил, саркоплазми та включень. Оболонка – це подвійна мембрана, функції якої ті ж самі, що і у любої клітини живих організмів. Міофібрили – нитковидні утворення білка. Саркоплазма (протоплазма, цитоплазма) – рідка частина м’язового волокна, вона містить включення : ядра, мітохондрії, рибосоми, глікоген. Читайте також:
|
||||||||
|