МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||
Біосинтез білкаВключає основні етапи: 1. Відбувається так звана транскрипція. На ДНК переписується фрагмент i - RHK. Далі вона переходить в цитоплазму і зв`язується з рибосомою. Починається процес біосинтезу, який починається з активації амінокислот. (кожна амінокислота + і - РНК + АТФ ®амінокислота - і - РНК + АМФ. 2. Ініціація. Початок синтез, який починається з N-кінця. Іде процес впізнавання першої амінокислоти. 3. Елонгація (подовження). Нарощування поліпептидного ланцюга з утворенням зв`язків. 4. Термінація. Коли считується спеціальний код. 5. Процесінг. Коли утворений поліпептид приймає свою нативну структуру.
Біохімія мяса Тема I Вступ. Склад та властивості м’яса.
Вступ. Виробництво м’яса та м’ясних продуктів є однією з найважливіших проблем сучасного людського суспільства. Основу м’яса складає тваринний білок. Це єдиний продукт, повноцінний по амінокислотному складу. Споживання м’яса є однією з найважливіших умов нормального розвитку людини, організм якої не може синтезувати майже половину всіх амінокислот, необхідних для нормального росту і розвитку. Білок тварин містить всі амінокислоти. Людині необхідно до 150 г чистого тваринного білка на добу або до 300 г м’ясних продуктів. Згідно з існуючими даними лише невелика частина населення земної кулі споживає необхідну кількість тваринного білка. До 80% населення не повністю задовольняє потреби в м’ясній їжі. Значна частина населення зовсім не споживає тваринний білок. В зв’язку з тим розвиток та виробництво м’яса має першочергове значення в господарській діяльності людини.
Склад м’яса. М’ясо - це сукупність м’язової, жирової, сполучної і кісткової тканин. Співвідношення тканин в м’ясі : м’язова - 50-70%, жирова - 3-20%, сполучна - 9-14%, кісткова - 15-22% М’язова тканина. Структурною одиницею м’язів є м’язове волокно (рис.1). Це гігантська багатоядерна клітина діаметром 10-100 мкм і довжиною до 12 см. Вона складається з оболонки (сарколеми), міофібрил, саркоплазми та включень. Оболонка – це подвійна мембрана, функції якої ті ж самі, що і у любої клітини живих організмів. Міофібрили – нитковидні утворення білка. Саркоплазма (протоплазма, цитоплазма) – рідка частина м’язового волокна, вона містить включення : ядра, мітохондрії, рибосоми, глікоген. Читайте також:
|
||||||||
|