Сушіння крохмалю є складним технологічним процесом, який повинен створити стабілізацію властивостей готового продукту при тривалому зберіганні.
В процесі сушіння крохмалю спочатку відбувається вилучення вільної вологи, потім волога переміщується із центру зерен крохмалю до їх поверхні, після чого переходить в сушильний агент (нагріте повітря), який виносить вологу із сушарки.
Особливість конструкції і роботи пневматичних сушарок, їх автоматизація дозволяє отримати повітря нагрітим до високих температур температура сушильного агента 140-150 °С
Розділення сухого крохмалю та повітряно-парової суміші здійснюють в циклонах. Кінцеве очищення повітря від крохмалю застосовують мокрим способом в скутерах.
Висушений крохмаль може містити деяку кількість крупки, яка створюється в основному при переробці недоброякісної сировини або при переробці сирого крохмалю. Тому крохмаль піддають очищенню просіюванням на буратах або на плоских розсійниках. Картопляний крохмаль просіюють на ситах з капроновою тканиною № 55, кукурудзяний - №55-60.
Просіяний крохмаль пневмотранспортом направляється в бункери або силосні банки, а з них в пакувальне відділення.
Рис. 7.5. Схема пневматичної сушильної установки ПС-15