Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Технологічний розрахунок лінії водозабезпечення

Загальні відомості, вимоги до виконання технологічного процесу

Продуктивність і стан здоров'я тварин та птиці залежать не тільки від рівня годівлі, а також від своєчасного забезпечення їх доброякісною водою. Тому при вирішенні проблеми водозабезпечення ферми обов'язково враховують вимоги до питної води.

Природна вода ніколи не буває чистою. Дощова вода вважається найбільш чистою, але і в ній містяться різні домішки, що потрапляють з повітря, наприклад, розчинені гази або пил.

Велику роль у формуванні хімічного складу води грають грунти, з якими вона вступає в зіткнення. Профільтрувавшись через грунт, вода розчиняє мінерали, які зустрічаються їй на шляху. Ступінь мінералізації підземних вод залежить від хімічного складу ґрунтів, часу контакту і пройденого водою шляху. Окрім розчинних домішок (солей, газів) і нерозчинних частинок, природна вода містить різноманітні мікроби, у тому числі і хвороботворні. Показники якості природних вод, які використовують для питних, господарських і технічних цілей: прозорість, запах, присмак, кольоровість, загальна жорсткість, мінералізація, вміст шкідливих хімічних, речовин і бактерій тощо. Питна вода повинна бути прозорою, безбарвною, не мати запаху, присмаку і не містити хвороботворних бактерій. Вимоги до якості води визначаються діючими в даний час ГОСТами та вимогами ДСТУ.

Щоб перевірити якість води і встановити її придатність до вживання, проводять фізичний, хімічний і бактеріологічний аналізи. При фізичному аналізі визначають її температуру, каламутність, колір, смак і запах. Хімічним аналізом знаходять вміст у воді різних елементів (кальцію, магнію, заліза, марганцю і ін.). Бактеріологічний аналіз дозволяє визначити вміст бактерій. Аналізи проводять в лабораторіях. Висновок про придатність води для господарсько-питних цілей дають органи санітарної інспекції. Якщо вміст шкідливих домішок і бактерій перевищує допустимі норми, воду піддають обробці.

Як правило, тваринницькі ферми і населені пункти забезпечуються водою з одного джерела. Відповідно до цього її якість повинна задовольняти всім вимогам, які пред'являються до води для питних і господарських потреб. Якщо з одного вододжерела не вдається забезпечити потреби населення і ферми, то влаштовують роздільні системи водопостачання.

Джерелами водопостачання ферм бувають трубчасті колодязі, шахтові колодязі та відкриті водойми.


Читайте також:

  1. Автоматичний розрахунок суми проведення.
  2. Аеродинамічний розрахунок
  3. Аеродинамічний розрахунок ротора вітроустановки
  4. Аналітичний розрахунок завантаження горловин
  5. Аналітичний розрахунок сумарного завантаження типових перетинань
  6. Безстокові (замкнуті) системи водозабезпечення
  7. Бюджетні множини й лінії бюджетного обмеження
  8. ВИБІР ДЖЕРЕЛА ФІНАНСУВАННЯ ТА РОЗРАХУНОК ВИТРАТ НА ПРАЦЕОХОРОННІ ЗАХОДИ
  9. ВИБІР І РОЗРАХУНОК ОСНОВНОГО АПАРАТУ
  10. Вибір та розрахунок параметрів режиму зварювання
  11. Вибір устаткування для виймально-навантажувальних робіт, розрахунок його продуктивності та кількості.
  12. Види норм праці, їх розрахунок




Переглядів: 340

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Технологічний розрахунок стаціонарних кормороздавачів | Обґрунтування вибору технологічної лінії

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.008 сек.