Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Економічна ефективність роботи підприємств

Показники Умовні позначення Варіанти Відхилення, (+,-)
базовий заданий
Вихідні дані        
1. Товарна продукція, тис. грн. ТП    
2. Чиста продукція, тис. грн. ЧП    
3. Валовий прибуток, тис. грн. Вп    
4. Чистий прибуток, тис. грн. Чп    
5. Середньорічна чисельність працівників в основному виробництві, чол. Чс    
6. Середньорічна вартість основних виробничих фондів, тис. грн. ОЗ    
7. Середньорічна вартість оборотних засобів, тис. грн. ОбЗ    
8. Собівартість реалізованої продукції, тис. грн. Сп    
в т. ч.: - оплата праці      
- відрахування на соціальні заходи      
- матеріальні витрати Мв    
- амортизація      
- інші витрати      
9. Собівартість реалізованої продукції, робіт та послуг, тис. грн.      
Розрахункові данні:        
1. Продуктивність праці, тис. грн. / чол. Пп 9,9    
2. Ефективність праці, тис. грн. / чол. Еп 2,9    
3. Фондовіддача, грн. Фв 0,05    
4. Матеріаловіддача, грн. Мв 1,75    
5. Коефіцієнт оборотності оборотних засобів Ко 2,17    
6. Норма прибутку, % Нп 0,27    
7. Рівень рентабельності товарної продукції, % Ртп 18,3    
8. Рівень сукупної рентабельності підприємства, % Рс 6,2    

 

Короткі висновки:


 

 

Вихідні данні до таблиці 1

Показники Варіанти
Базовий
1. Товарна продукція, тис. грн.
2. Чиста продукція, тис. грн.
3. Валовий прибуток, тис. грн.
4. Чистий прибуток, тис. грн.
5.Середньорічна чисельність працівників в основному виробництві, чол.
6. Середньорічна вартість основних виробничих фондів, тис. грн..
7. Середньорічна вартість оборотних виробничих засобів, тис. грн..
8. Собівартість реалізованої продукції, тис. грн.
в т. ч.: - оплата праці
- відрахування на соціальні заходи  
- матеріальні витрати
- амортизація
- інші витрати
9. Собівартість реалізованої продукції, робіт та послуг, тис. грн.

Тема 10. Рентабельність сільськогосподарського виробництва

 

Мета. Визначити:

- прибуткову та збиткову продукцію та галузь сільського господарства;

- рівень рентабельності окремих видів продукції;

- величину продукту на 1 га с.-г. угідь, або на 1 голову худоби, на 1 ц реалізованої продукції, або одиницю витраченої праці (на 1 люд.-год.).

 

Таблиця 1

Рівень рентабельності товарної продукції

 

Види продукції та галузі Виручка від реалізації, тис. грн. Собівартість проданої продукції, тис. грн. Валовий прибуток, тис. грн. Рівень рентабельності, % Рівень продажу, %
заданий базовий заданий базовий заданий базовий заданий базовий +; - заданий базовий +;-
Зерно         34,1     25,4  
Соняшник         357,7     78,1  
Картопля         12,2     10,8  
Овочі         16,5     14,1  
Плоди, ягоди         10,0     9,0  
Інша продукція рослинництва       -8   -27,5     -38  
Разом по рослинництву         78,2     43,9  
Молоко       -12   -1,9     -1,9  
Жива маса ВРХ         72,3     41,9  
Жива маса свиней         258,3      
Жива маса овець         125,0     55,5  
Жива маса птиці         35,7     26,3  
Вовна         94,2     48,5  
Яйця           88,9      
Разом по тваринництву       45,0   45,0     31,0  
Промислова продукція—всього       -69,0   -69,0     223,0  
Всього по господарству       51,8   51,8     34,1  

Вихідні дані беруть з таблиці 3.

Короткі висновки:


Читайте також:

  1. Cистеми безпеки торговельних підприємств
  2. I. Аналіз контрольної роботи.
  3. I. ОСНОВНІ ЕТАПИ ВИКОНАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  4. II. Вимоги безпеки перед початком роботи
  5. II. Вимоги безпеки праці перед початком роботи
  6. II. СТРУКТУРА ТА ОБСЯГ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  7. II.ТЕОРЕТИЧНІ ПИТАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ
  8. III етап. Аналіз факторів, що визначають цінову політику підприємства.
  9. III ОФОРМЛЕННЯ І ЗАХИСТ РОБОТИ
  10. III. Вимоги безпеки під час виконання роботи
  11. III. Вимоги безпеки під час виконання роботи
  12. III. Вимоги безпеки під час виконання роботи




Переглядів: 345

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Методика виконання завдання | Методика виконання завдання

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.031 сек.