Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Матеріали методичного забезпечення.

5.1 Питання для самоконтролю:

1. Основні принципи здорового харчування дітей, старших одного року.

2. Правила розподілу енергетичної цінності їжі у дітей старших одного року.

3. Об'єм середньодобового раціону у дітей старших одного року.

4. Потреба в основних харчових інгредієнтах.

5. Потреба в кілокалоріях у дітей раннього віку.

6. Основні продукти, необхідні для розвитку здорової дитини.

7. Особливості технологічного приготування їжі у дітей старших одного року.

5.2 Тестові завдання:

1. Годування дітей після 1 року називається:

А. Харчування.

В. Вигодовування.

С. Догодовування.

Д. Пригодовування.

Е. Дієта.

 

2. Оптимальна кратність годування дитини віком 1-3 років:

А. Два основних, одне додаткове.

В. Два основних, два додаткових.

С. Три основних, два додаткових.

Д. Два основних, три додаткових.

Е. Чотири основні годування.

 

3. Грудне вигодовування на другому році життя:

А. Доцільне, як основне джерело енергетичної цінності.

В. Доцільне, як додатковий фактор формування пасивного та активного імунітету.

С. Недоцільне, як чинник формування патологічного прикусу дитини.

Д. Недоцільне, як фактор розвитку мастопатії у годувальниці.

Е. Недоцільне, як фактор негативного впливу на емоції та психіку.

 

4. Жирність молока при харчуванні дитини до 2-х річного віку повинна бути:

А. 0%.

В. 1%.

С. 2%.

Д. 3,2%.

Е. 5%.

5. Об'єм їжі для дитини перших 1,5 року становить:

А. 1000-1200 мл.

В. 1200-1500 мл.

С. 1500-1600 мл.

Д. 1700-1800 мл.

Е. Об'єм їжі може бути довільним.

 

6. Співвідношення харчових інгредієнтів у дитини після 1 року становить:

А. 1:2:4

В. 1:2:6

С. 1:1:4

Д. 2:1:5

Е. 1:1:6

 

7. Потреба в білках на кілограм маси тіла у дитини 2-х років:

А. 2 - 2,5г.

В. 3 - 3,5г.

С. 3,5 - 4г.

Д. 4,5 - 5г.

Е. 25 - 6г.

 

8. Потреба в білках на 1 кг\маси тіла у дітей старшого шкільного віку складає:

А. 2 – 2,5г.

В. 2,5 – 3г.

С. 3 – 3,5г.

Д. 3,5 – 4г.

Е. 1 – 1,5г.

 

9. Потреба в жирах для дітей перед дошкільного віку на 1 кг/маси тіла складає:

А. 1,5 – 2г.

В. 2 – 2,5г.

С. 2,5 – 3г.

Д. 3 – 3,5г.

Е. 3,5 – 4г.

 

10. Потреба в жирах для дітей молодшого шкільного віку на 1 кг/маси тіла складає:

А. 1,5 – 2г.

В. 2 – 2,5г.

С. 2,5 – 3г.

Д. 3 – 3,5г.

Е. 3,5 – 4г.

 

11. Потреба в вуглеводах для дітей віку 1-3 роки на 1 кг/маси тіла складає

А. 8 – 10г.

В. 11 – 12г.

С. 12 – 13г.

Д. 13 – 14г.

Е. 14 – 15г.

 

12. Потреба у вуглеводах на 1 кг\маси тіла дитини в 12-15 років складає:

А. 8 – 10г.

В. 10 – 12г.

С. 12 – 14г.

Д. 14 – 15г.

Е. 15 – 16г.

 

13. Потреба в кілокалоріях на 1 кг/маси тіла у дітей переддошкільного віку складає:

А. 110ккал.

В. 100ккал.

С. 90ккал.

Д. 70 – 80ккал.

Е. 60 – 70ккал.

 

14. Потреба в кілокалоріях на 1 кг\маси тіла дитини молодшого шкільного віку складає:

А. 110ккал.

В. 100ккал.

С. 90ккал.

Д. 70 – 80ккал.

Е. 60 – 70ккал.

 

15. Об'єм молока та молочних продуктів для вигодовування дітей 1-3 річного віку має становити:

А. 200 – 300мл.

В. 300 – 400мл.

С. 400 – 500мл.

Д. 500 – 550мл.

Е. 600 – 650мл.

 

16. Для забезпечення пластичної функції організму білки тваринного походження у дітей 1-3-річного віку мають становити:

А. 10%.

В. 25%.

С. 50%.

Д. 75%.

Е. 90%.

 

17. Жири рослинного походження у дітей від року до трьох мають складати:

А. 10 – 15%.

В. 20 – 25%.

С. 30 – 35%.

Д. 50%.

Е. 75%.

 

18. Калорійність продуктів на перший сніданок в залежності від добової потреби, при 5-разовому годуванні у дітей 2-х років становить:

А. 5 – 10%.

В. 10 – 15%.

С. 15 – 20%.

Д. 20 – 25%.

Е. 25 – 30%.

 

19. Калорійність продуктів на обід, в залежності від добової норми при 4-разовому годуванні становить:

А. 20 – 25%.

В. 25 – 30%.

С. 30 – 35%.

Д. 35 – 40%.

Е. 40 – 50%.

 

20. При 4-разовому годуванні дитина, як правило, не отримує:

А. Перший сніданок.

В. Другий сніданок (ланч).

С. Обід.

Д. Підвечірок.

Е. Вечерю.

 


Читайте також:

  1. VII.1. Матеріали контролю для підготовчого етапу заняття по темі корекції часткового знімного протезу
  2. VII.1. Матеріали контролю для підготовчого етапу заняття по темі корекції часткового знімного протезу
  3. Аналіз результатів практичної діяльності Київського освітньо-методичного центру соціальної роботи
  4. Апаратура, обладнання та матеріали
  5. Апаратура, обладнання та матеріали
  6. Біокомпозити та композиційні матеріали на основі відходів переробки деревини
  7. Бюджет прямих витрат на матеріали
  8. Бюлетені та інші інформаційні матеріали, електронні видання
  9. В'яжучі матеріали
  10. В'яжучі матеріали та будівельні розчини
  11. Вата, Войлок і неткані матеріали, спеціальна пряжа, шпагати, мотузки, канати і вироби з них
  12. Види пенсійного забезпечення.




Переглядів: 388

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Кількість харчових інгредієнтів та кілокалорій на 1 кг маси тіла дитини в добовому раціоні | Відповіді на тестові завдання

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.006 сек.