Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Кількість харчових інгредієнтів та кілокалорій на 1 кг маси тіла дитини в добовому раціоні

Вік Білки, г. Жири, г. Вуглеводи, г. Кілокалорії
1-3 4-6 7-11 12-15 3,5 – 4,0 3,0 – 3,5 2,5 – 3,0 2,0 – 2,5 3,5 – 4,0 3,0 – 3,5 2,5 – 3,0 2,0 – 2,5 14 – 15 14 – 15 12 – 13 70 – 80 60 - 70

Співвідношення між харчовими інгредієнтами приблизно 1:1:4

Для забезпечення пластичної функції організму і розвитку центральної нервової системи білки тваринного походження у дітей від 1року до 3-х повинні становити – 75%; з 4-х до 6 років – 65%; старше 7 років – не менше 50% від загальної потреби в білках. Жири рослинного походження мають складати 10% - 15% від загальної їх кількості і не піддаватись термічній обробці.

Приблизний добовий набір продуктів (г) для дітей в віці 1 – 17 років. (за даними інституту харчування РАМН)

  Вік
Продукти 1-1,5 1,5-3 3-4 5-6 7-10 11-13 14-17
дівч. хлоп.
Молоко,мл
Сир домашній
Сметана, вершки
Сир твердий
М'ясо
Риба
Яйця 1(шт)=50г.
Хліб житній
Хліб пшеничний
Борошно пшеничне
Макаронні вироби
Крупи
Бобові - - - -
Цукор і кондитерські вироби
Жир(тваринний)
Жир(рослинний)
Картопля
Овочі
Фрукти 150-200 150-200 150-200 150-250 150-300 150-500 150-500 150-500
Ягоди 50-100 50-200 50-200
Сухофрукти - - - -
Чай 0,1 0,2 0,2 0,2 0,2 0,2 0,2 0,2
сіль 1,5 1,5-2 3-4 5-6 6-7 7-8 8-9 9-10
Хімічний склад білки   45-50   50-55   60-65   70-75   75-80   90-95   95-100 105-110
Жири 45-50 50-55 60-65 70-75 75-80 90-95 95-100 105-110
Вуглеводи 155-165 165-190 230-245 245-260 315-330 375-400 390-430 420-470
кілокалорії 1200-1390 1410-1515 1750-1875 1940-2070 2295-2425 2745-2915 2870-3105 3130-3400

 


Читайте також:

  1. Ni - загальна кількість періодів, протягом яких діє процентна ставка ri.
  2. Абсолютний фагоцитоз або елімінуюча здатність крові (ЕЗК) — це кількість фагоцитованих мікробних клітин лейкоцитами 1 мкл крові.
  3. Активність дитини у виховному процесі
  4. Аналіз службового призначення деталей та конструктивних елементів обладнання харчових виробництві, визначення технічних вимог і норм точності при їх виготовленні
  5. Асиміляція харчових інгредієнтів, мікрофлори товстої кишки.
  6. Ательє по пошиву одягу збільшує кількість робітників і обсяг випуску.
  7. Біологічна цінність харчових ліпідів
  8. Біомаса - Кількість живої речовини на одиниці площі чи об'єму місцеперебування в момент спостереження. Визначається сумою біомаси усіх популяцій, що населяють дану екосистему.
  9. В межах наукового підходу існує велика кількість концепцій, але найбільш переконлива – еволюційна теорія.
  10. В однакових об'ємах різних газів за однакових умов (температура і тиск) міститься однакова кількість молекул.
  11. В онтогенезі дитини
  12. Вартість та залежність між величинами: ціна, кількість, вартість




Переглядів: 503

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Базові знання, вміння, навички, необхідні для вивчення теми | Матеріали методичного забезпечення.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

  

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.013 сек.