Кількість харчових інгредієнтів та кілокалорій на 1 кг маси тіла дитини в добовому раціоні
Вік
Білки, г.
Жири, г.
Вуглеводи, г.
Кілокалорії
1-3
4-6
7-11
12-15
3,5 – 4,0
3,0 – 3,5
2,5 – 3,0
2,0 – 2,5
3,5 – 4,0
3,0 – 3,5
2,5 – 3,0
2,0 – 2,5
14 – 15
14 – 15
12 – 13
70 – 80
60 - 70
Співвідношення між харчовими інгредієнтами приблизно 1:1:4
Для забезпечення пластичної функції організму і розвитку центральної нервової системи білки тваринного походження у дітей від 1року до 3-х повинні становити – 75%; з 4-х до 6 років – 65%; старше 7 років – не менше 50% від загальної потреби в білках. Жири рослинного походження мають складати 10% - 15% від загальної їх кількості і не піддаватись термічній обробці.
Приблизний добовий набір продуктів (г) для дітей в віці 1 – 17 років. (за даними інституту харчування РАМН)